Hlavní obsah
Lidé a společnost

Ze smrti syna viní zpěvačka Petra Černocká dodnes porodnici, kde ležela dva dny na chodbě

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto (placená licence)

Žena s velkým srdcem i životem těžce zkoušená - to je populární zpěvačka Petra Černocká. Přesto všem ukázala, že se dá vždy najít síla a jít dál. Například ve chvíli, kdy přišla o vytoužené miminko.

Článek

Nebyla to však jediná rána, kterou krásná Petra Černocká od života schytala. O deset let později otěhotněla a těšila se na vytoužené miminko, které pro ni bylo naprosto vším od první minuty. Syn Petr však zemřel krátce po porodu."Proč právě já, jak to, že se to stalo právě mně?" pokládala si zpěvačka otázky v knize Hvězdy popu, které jsme milovali.

Láska jako z pohádky

Otcem syna byl Jan Vaculík, kterého si Petra brala v dubnu 1970. „Hodili jsme se k sobě a rozuměli jsme si. Měli jsme stejný smysl pro humor a ke všemu se stal mým manažerem, takže jsme měli společné zájmy a vždycky bylo o čem si povídat. Navíc v té době, když mladý člověk vystudoval a nastoupil do práce, tak dalším logickým krokem bylo najít si partnera a založit rodinu. Žádné další zajímavé možnosti a atrakce se nenabízely,“ citoval pasáž z knihy deník iDNES.cz.

Černocká se chystala rodit na pražské Štvanici, která se dříve označovala jako Velké Benátky. Pražané, kteří se tam narodili, se označovali jako rodilí Benátčané. Malé Benátky zase bylo označení pro Střelecký ostrov. Jenže tam zpěvaččin syn nezamířil, protože se tam v době jejího porodu zrovna malovali.

A tak jela na Prahu 6 do Rooseveltovy ulice. Jenže tam bylo hodně rodičů a lékaři nestíhali. „Dva dny jsem ležela na chodbě,“ vzpomínala Petra.

Strašlivá chyba nemocnice

Dodnes prý zpěvačka viní porodnici. Syn Petr totiž nezemřel z důvodu genetické vady či jiných zdravotních komplikací, ale špatnou technologií porodu. Byl totiž zdravý.

Černocká pak vyprávěla, že jí to dalo pokoru. Do té doby se jí v životě dařilo vše, na co jen pomyslela, sklízela sladké úspěchy, nebylo nic, co by nemohla získat. Až přišlo něco, co nemohla ovlivnit. A právě tehdy se podle svých slov přesvědčila, že „není nejlepší a nejchytřejší“.

Už z porodnice šla s představou, že se co nejdřív pokusí o druhé dítě. „Příčinou smrti nebyla žádná nemoc nebo genetická vada, takže pro mě nebyl problém začít uvažovat o druhém dítěti,“ vzpomínala zpěvačka.

Vymodlená dcera

A to se povedlo - narodila se dcera Bára. Jenže manželství neustálo časté zálety, ačkoliv se nějaký ten čas snažili mít volné manželství. Přesto jsou dodnes přáteli a mají vřelé vztahy.

Bára své mamince nadělila vnučku Olivii Coco a Černocká se snaží na rány z minulosti už nemyslet. Muzikanta Jiřího Pracného si vzala už třicet let zpět a ráda říká, že právě na takového muže si musí počkat. Paradoxně jí všechny rány osudu natolik posílily, že už ji nic na kolena nedostane.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Petra Černocká

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz