Hlavní obsah
Umění a zábava

Petr Kostka a Carmen Mayerová: Jejich láska prožila tragické pády, dnes má herec dovolené milenky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia

Jsou jedním z nestabilnějších párů českého showbyznysu a není snad nikdo, kdo by je neměl rád. O svou lásku museli však tvrdě bojovat a na cestě je čekalo hned několik pádů. Carmen Mayerová a Petr Kostka, milované hvězdy českého hereckého světa.

Článek

Petr Kostka je šarmantní elegán, který je s herečkou Carmen Mayerovou už skoro půl století. Vychovali spolu čtyři dcery, jednu dokonce adoptovali v Africe. Jaké je manželství se ženou, které v žilách koluje španělská krev, a mužem, který pochází ze starého českého rodu umělců?

Herce nejdřív lákala matematika

Petr Kostka se narodil v roce 1938 v Říčanech do rodiny známého herce Jiřího Kostky. Diváci si ho jistě pamatují z komedie Jára Cimrman ležící, spící. Ačkoliv však i jeho maminka byla herečka, jeho lákala matematika. A tak nastoupil na hospodářskou školu v Plzni. Později se však stejně ukázal na DAMU.

Tam se ale nádherná Carmen jeho láskou nestala. Vzal si Ingrid Vavrouchovou, kvůli které školu nedokončil. Byla totiž těhotná. I tak ale získal v divadle angažmá, to se psal rok 1960. Tehdy dostal roli v legendárním filmu Vyšší princip.

Dívka se špatným kádrovým profilem

Život herečky Carmen Mayerové by vydal na román. Její rodiče byli milovníky opery, podle toho také svoji holčičku pojmenovali. Otec ale emigroval do Itálie a Carmen se až v šestnácti letech dozvěděla, že jejím biologickým otcem je německý důstojník Manfred, který zřejmě padl do zajetí a zemřel.

Herečku kvůli špatnému kádrovému profilu nevzali na školu, a tak se dala k divadlu v Hradci Králové. Během několika let se vdala, narodila se jí dcera Kateřina, ale manželství nevydrželo. Odešla do Prahy, kde se setkala s Petrem Kostkou.

Nebyl to románek na jednu noc

„Oba si dodnes velmi silně pamatujeme ten okamžik, kdy se naše pohledy střetly. Zaujal mě svým šarmem, měl smysl pro humor, byl výtečný vypravěč a bylo ho všude plno,“ vzpomínala Carmen na osudové setkání. „Zdání klame, já ji viděl, měla hezký nohy. Koukal jsem po ní a říkal jsem si: No jo, tohle nikdy nebude. A mám to přes padesát let,“ smál se Petr Kostka.

Nebylo to náhlé vzplanutí, ale opravdová láska. Zamilovali se do sebe a zjistili, že spolu chtějí žít. Carmen byla tou dobou čerstvě rozvedená, herec se rozvedl také. Začali spolu žít, ale koncem šedesátých let došlo k velké tragédii. Jeho bývalá manželka zahynula při autonehodě. Herec si vzal okamžitě jejich dvě dcerky k sobě a s Carmen měli rázem doma tři děti. O jejich rodinné štěstí tak zpočátku museli tvrdě bojovat.

Svatbu si přály dcery

„Přiměly nás k tomu naše holky, které si přály, abychom spolu nežili jen tak na hromádce,“ líčil herec, jak se s Carmen rozhodli, že se vezmou. Nastěhovali se do velkého bytu a brzy se narodila dcera Tereza Kostková, která je dnes uznávanou herečkou.

„S Petrem si dobře uvědomujeme, že máme velké štěstí. Máme krásné role, jezdíme na zájezdy, postaráme se i o vnoučata – na pravnoučata se už jezdíme jenom dívat a radovat se. A to všechno jsou věci, které nejsou samozřejmé. A za které nezbývá než děkovat bohu,“ řekla herečka.

Milenku si zaslouží

Loni se nechala dokonce Carmen Mayerová slyšet, že po 50 letech šťastného manželství svému muži doporučila, ať si najde milenku. „No ano, vždyť si ji zaslouží. Vždyť se podívejte, co se stane za padesát let. Má bábu,“ řekla narovinu Mayerová. „No ale když to máte dovolený, tak vás to nebaví,“ zakončil Kostka. Jestli nabídky nakonec využil, si nechal pro sebe.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz