Hlavní obsah
Lidé a společnost

Helena Růžičková si předpověděla svůj poslední den. Manžel naplánoval, koho si po jeho smrti vezme

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (placená licence)

Do poslední chvíle se herečka Helena Růžičková radovala ze života, v srdci ale skrývala mnoho bolesti. Přišla o manžela i syna, zhubla 120 kilogramů a s rakovinou bojovala do posledního dechu. Hrdinka, vzpomínali pak někteří kolegové.

Článek

Za svůj život odehrála Helena Růžičková mnoho nezapomenutelných rolí. Konec jejího života ale procházka růžovou zahradou nebyl. Byla vážně nemocná, a ačkoliv si zdravotní problémy do poslední chvíle nepřipouštěla, uvnitř sebe bojovala jako lvice, aby zvítězila.

Radikálně zhubla

V roce 2002 jí diagnostikovali rakovinu. Tehdy byla odhodlaná, že zákeřnou bestii porazí. Plánovala cesty po celém světě a věřila v lepší zítřky.

Jenže její tělo nespolupracovalo, zhublo 120 kilogramů během chemoterapie a herečka, která byla pověstná svojí láskou k věštění, si prý tou dobou předpověděla datum své smrti. Byla tak dobrá, že za ní chodily i celebrity. Prý díky tomu věděla, že prohraje boj s rakovinou, že to bude právě tahle nemoc.

Pozorní diváci si jistě pamatují rozdíl, jak vypadala paní Helena v trilogii Slunce, seno…a v Kameňáku, kde hrála prodavačku zeleniny.

Smrt syna i manžela

Těžkou životní chvílí pro ni byla pochopitelně také smrt syna Jiřího, kterého dlouhodobě trápily zdravotní problémy spojené s obezitou. V jednu chvíli vážil až 300 kilogramů. Prodělal několik infarktů, praskl mu vřed na dvanácterníku, nevyhnula se mu ani mozková mrtvice. Zemřel v roce 1999. Bylo mu jen 43 let.

Čtyři měsíce před herečkou odešel také její manžel, který svou ženu natolik miloval, že prý doufal, že si po jeho smrti vezme kamaráda Václava Glazara. Nechtěl, aby byla někdy sama. Jeho přání se mu ale nesplnilo. Helena Růžičková odešla v lednu 2004 ve věku 67 let.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz