Hlavní obsah

Herec Pavel Nový utekl před lety hrobníkovi z lopaty. Byl jsem mrtvý, ale nechtěli mě tam, řekl

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto (placená licence)

Patří mezi nejcharismatičtější herce u nás, několikrát však balancoval mezi životem a smrtí. Herec Pavel Nový přežil, protože to nikdy nevzdal.

Článek

Když onemocněl před několika lety herec Pavel Nový na Kypru po štípnutí komárem západonilskou horečkou, právem se jeho nejbližší obávali, že nastal jeho konec. Ocitl se na vozíku, psal se rok 2007. „Je velký rozdíl být mrtvý a živý. Já byl mrtvý. Jak se říká v jedné slavné knížce, bude to taková hádanka pro čtenáře: Byl jsem efektivně mrtvý muž,“ řekl v jednom z rozhovoru.

Byl v kómatu

Když se ocitl v umělém spánku, někteří ani nevěřili, že se ještě probere. Jenže Pavel Nový je velký bojovník, a i se poté, co se probral, zjistilo, že částečně ochrnul, vydal se do rehabilitačního centra do Kladrub a nikdy to nevzdal. Možná proto, že se jako sportovec nikdy nesmířil s tím, že už by se nepohyboval tak, jako předtím.

Tehdy skončil na invalidním vozíku, ale ze zmíněných Kladrub už odcházel po svých - opíral se „jen“ o francouzské hole. Podle bulváru bojoval před lety s rakovinou, ačkoliv sám herec to nikdy nepotvrdil. Později se herec svěřil, že byl jen na jakémsi zákroku. I to ale nakonec dopadlo dobře.

Dva kluci, kterých se bojím

„Alzheimer a Parkinson, to jsou dva kluci, kterých se opravdu bojím,“ prohlásil. Jestli je mu někdo velkou oporou, je to paní Jaroslava. Milovaná manželka, se kterou už za čtyři roky oslaví šedesát let od svatby. „Razím životní heslo, že z ničeho se nemá dělat věda. Snažím se tím řídit a světe, div se, docela to funguje,“ prozradil a dodal, že i nějaké ty květiny rád někdy koupí nebo potěší ženu pěkným dárkem.

A když náhodou nějaká ta krize do manželství přijde, nejlepší je to podle něj nechat vyhnít. Ne, že by snad měl vyzkoušeno, že to perfektně funguje, ale svěřil se, že hádky nejsou jeho parketa a řešit je neumí. Zdá se však, že zatím mu to skvěle vychází a velkou oporu po svém boku si umí náležitě hýčkat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz