Hlavní obsah
Lidé a společnost

Osudová láska Leony Machálkové: Roky čekala, než se Šípek rozvede. Když na to došlo, skončila sama

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Michal Maňas – Vlastní dílo, CC BY 2.5 via Wikimedia Commons

Pro zpěvačku Leonu Machálkovou byl Bořek Šípek takový ideál muže, že už k sobě roky nikoho nepustila. A to navzdory tomu, že by si tu pravou lásku opravdu přála.

Článek

V dětství přitom mířila populární zpěvačka Leona Machálková úplně jiným směrem. Po gymnáziu se vydala na studium češtiny a dějepisu do Olomouce, ale už tehdy vystupovala s kapelou. Nakonec byla její touha po úspěchu v umělecké branži daleko silnější než strach, že v jiném zaměstnání najde lepší jistotu.

Listopadová revoluce jí dala křídla

„Začátky byly těžké, honoráře malé,“ vzpomínala pak na polistopadové období, kdy se přesunula do Prahy a otevřel se jí velký svět. Živořila, jak se dalo, bydlela po podnájmech. Věřila, že jednou to vyjde. A měla pravdu.

Nejdřív dostala angažmá v Semaforu pod vedením Jiřího Suchého, a zahrála si v mnoha muzikálech - mezi ty nejslavnější patřil například Jesus Christ Superstar, Dracula nebo Monte Christo.

Životní láska byla plná vášně i bolesti

Když potkala v galerii architekta Bořka Šípka, hned ji zaujal. A i jeho kolega Karel Černoch tehdy plavovlasou krásku ponoukal, že je to skvělý muž. Uvěřila tomu - a dodnes si snad myslí, že se ve svém prvním dojmu nespletla.

Byl to muž, se kterým nikdy nebyla nuda, který řekl vše narovinu - a který, bohužel pro Machálkovou, vždy tíhnul k bohémskému životu. I tak mu zpěvačka v roce 2003 porodila syna Artura, který jde momentálně v jeho stopách a v italském Miláně studuje design.

Překvapivý rozchod

Dlouho čekala, než se konečně rozvede, na což sice nakonec došlo, krátce na to ale následoval rozchod s Leonou. Ještě pár dní předtím se dobře bavili na oslavě jeho narozenin a nic nenasvědčovalo tomu, že by mezi nimi bylo cokoliv v nepořádku.

Najednou se Šípek stěhoval ze společného bytu na Strahově, odletěl do Japonska a zpěvačka sháněla last minute do Chorvatska, aby přišla na jiné myšlenky. Říkávala, že takové období se musí jedině přežít a přečkat.

Synovi bylo šest, když se vztah jejich rodičů rozpadl a pro Machálkovou to byla velmi těžká situace. Mnohé zdroje tehdy spekulovaly, že v rozchodu hrála roli jiná žena. Mluvilo se o zámožné podnikatelce Zuzaně Mausové. To ale tehdy snad pro zpěvačku nebylo podstatné, soustředila se hlavně na rodinu.

Nikdo jiný ho nikdy nenahradil

Pro Leonu byl architekt Bořek Šípek, který odešel roku 2016, takovým ideálem, že ještě nenašla nikoho, kdo by ho v jejích očích nahradil - nebo se mu jen přiblížil. Muže, který by pro ni byl tím, se kterým touží zestárnout, zatím nenašla.

Už by si ho po svém boku přitom přála, protože syn Artur odletěl studovat do zahraničí, tam si našel partnerku z Pákistánu a Machálkovou už několikrát napadlo, že se do Čech žít možná vůbec nevrátí. Ona za ním létá, jak jen je to možné, ale mít tu někoho, s kým může sdílet běžné radosti i starosti by pro ni jistě bylo příjemné. Tak snad brzy!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Leona Machálková
Artur Šípek
Bořek Šípek

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz