Hlavní obsah

Kdo je partner Jany Strykové: S vnukem Waldemara Matušky se seznámila díky seriálu Okresní přebor

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto / placená licence

Herečka Jana Stryková ze seriálu Kamarádi žije s vnukem legendárního zpěváka Waldemara Matušky. Seznámili se přitom dost netradičně. Zvukař Matěj si ji vybral, aby v jednom seriálu namluvila hlas navigace.

Článek

Může za to seriál Okresní přebor, že je dnes herečka Jana Stryková partnerkou zvukaře Matěje Matušky. Ten chtěl, aby do jednoho dílu v rámci postprodukce namluvila roli navigace. Vybral si ji z hlasového rejstříku. A klape jim to dodnes.

„Asi chtěl být navigován i mnou,“ vtipkovala pak v show 7 pádů Honzy Dědka herečka, která se dostala nejen na DAMU, ale také na práva. To, aby udělala rodičům radost. Nakonec tam však nenastoupila, a dnes patří mezi naše možná nejobsazovanější umělkyně.

Domov našli v horách

Partneři spolu mají desetiletého syna Jáchyma a srdce je táhlo do Krkonoš. V Praze rychle zjistili, že nenajdou školku podle svého gusta. Jejich synek je živé dítě, normální školka ho nebavila, chtěl si hrát v přírodě. „Párkrát jsem zašla do ředitelny, kde jsem se dozvěděla, že můj syn má tendenci hrát si s klackem a odmítá ho vrátit i když jdou do divadla,“ řekla herečka.

Teď se dívají z oken na srnky, sledují přírodu, učí se fungovat kolem domu. Stryková se nebojí vzít za práci, a klidně si nařeže i dřevo. Věkem také začala tíhnout k duchovnu. „Zajímalo by mě třeba, na co jednou zemřu, o smrti přemítám i při oblékání,“ dodala.

Stěhování do hor přitom mělo být dočasné, než půjde syn do školy. Alespoň to tvrdili, když byl ještě Jáchym malý. Dnes už je z něj dávno školák a zdá se, že jeho rodiče si prostředí hor natolik zamilovali, že je to do Prahy zpátky rozhodně netáhne. Ale tak třeba jednou…

Foto: Nextfoto / placená licence

Jana Stryková a Matěj Matuška

Zachraňují je babičky

Když se jí novináři ptají na „klasickou nevhodnou“ otázku, kdy bude druhé dítě, vždy odpovídá, že syn je dostatečně živý, aby vydal za několik dětí, a že to v plánu rozhodně není. Už teď jsou rádi, že zvládají oba svou práci a výchovu malého dítěte. S partnerem se se u Jáchyma střídají. Jeden vydělává, druhý se stará. A když nemohou oba, tak je zachrání babičky. Přestože se stali rodiči, ani svatbu neplánovali a zatím na ní nedošlo.

Na začátku vztahu si však svoji lásku museli obhájit. Matěj Matuška má totiž dceru s výtvarnicí Danielou Horáčkovou, a mnohdy se psalo, že ji měl opustit právě kvůli Strykové. To vyvrátil jeho tatínek.„Mezi synem a Danielou už bylo velké dusno v těhotenství a prakticky se to jen zhoršovalo, takže jsem ani po narození holčičky neměl nějak možnost je navštívit. Zdálo se mi to naprosto nevhodné. Matěj se s Janou seznámil dávno poté, co Danielu opustil. Potkali se při práci na jednom filmu a Jana vůbec nevěděla, kdo Matěj je,“ řekl.

Kdo je Matěj Matuška?

Matěj je syn Miroslava Matušky, syna legendárního Waldemara Matušky z prvního manželství. Miroslav byl v médiích často označovaný jako „utajovaný syn“, což vlastně nedávalo smysl, protože jeho otec s maminkou Jiřinou byli svoji. Jenže s otcem se po rozvodu rodičů nevídal, a nikdy si k sobě pak už cestu nenašli.

Velká tragédie

Miroslav se narodil z druhého těhotenství po velké tragédii, která mnohdy dostávala v médiích větší prostor. V prvním manželství Waldemara Matušky se zdravotním sestřičkou se narodila dvojčátka, holčičky. Zemřely však krátce po narození, fatální chyba byla podle dostupných zdrojů na straně lékařů. Ti jim podali špatnou vakcínu.

Nevídali se

Když se Miroslavova maminka s Matuškou rozvedla, syn se s otcem nevídal. Dokonce nikdy nebyl ani na jeho koncertu. „Kdo je můj táta, mi máma vysvětlovala, když jednou hráli v rádiu jeho písničku. Tátu jsem vyhledal, když mi bylo osmnáct. To už bydlel s Olgou na Václaváku. Bylo to takový rozpačitý… A potom jsme se asi dalších 18 let neviděli,“ citoval Miroslavova slova web CNN Prima News.

On v osmdesátých letech emigroval do Německa, Matuška se svojí třetí manželkou Olgou do USA. Tam Miroslav pracoval jako knihovník na hamburské univerzitě. S nevlastním bratrem Waldemarem, kterého měl Matuška se třetí ženou, se potkal až na otcově pohřbu. Překvapivě si padli do noty, a dokud mu to zdraví dovolilo, Miroslav za ním pak létal na Floridu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Jana Stryková

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz