Hlavní obsah
Lidé a společnost

Miroslav Donutil byl dříve čilejší než Casanova: Manželku okouzlil za 40 vteřin a přebral jinému

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto (placená licence)

Když začínal herec Miroslav Donutil svou kariéru, fanynky mu ležely u nohou. On si však už skoro 50 let hýčká krásnou a elegantní manželku Zuzanu, se kterou se seznámil v roce 1977 na večírku společného kamaráda. Tam přitom původně neměl ani jít.

Článek

O herci Miroslavu Donutilovi snad odjakživa kolovaly drby, že má snad v každém městě nějakou milenku. Když začínal jako herec a dostavily se první úspěchy, přízeň že si náležitě užíval. Zpětně pak sám sebe označoval za čilejší, než byl pověstný Casanova.

„Na přelomu 70. a 80. let jsme byli tak strašně slavní, že nám to lezlo do palice. Věděli jsme, že si ty holky můžeme užívat, protože nás prostě milují. Casanova v pamětech napsal, že měl 2 600 žen. A Bolek Polívka to kdysi glosoval: Miro, to je vůl, to byla naše roční norma,“ řekl Donutil.

Našel tu pravou

S tou pravou ho ale spojil osud. Manželku Zuzanu okouzlil prý za pouhých 40 vteřin, když byla na večírku se svým tehdejším partnerem. Donutil využil příležitost, kdy byla chvíli sama a drze jí sdělil čas a místo, kde se další den sejdou. Ona tehdy neměla vůbec ponětí, že je to herec, a to ho trochu vykolejilo. Zpětně však přiznával, že ho to také zaujalo a byla to zase jiná zábava, než když holky balil na to, že „je Donutil“.

„Já tam tehdy byla se svým klukem, Mirek tam přišel až později, začal hrát na kytaru a zpívat. Vůbec jsem netušila, že je herec, ale byl milý a sympatický. Pak si můj tehdejší přítel odskočil pro bundu, že už půjdeme domů – a této příležitosti využil Mirek,“ pamatuje si paní Zuzana, která je rok od roku krásnější. Není pochyb, že si herec vybral dobře!

Dokonalá pohádka

Svatba byla do půl roku, o dva roky později se jim narodil první syn, za dvanáct let druhý. Ačkoliv to s manželem neměla nikdy jednoduché, vždy byla velmi tolerantní a v kariéře ho podporovala. S mužem si užijí společných večerů v měsíci jen pár, spočítala by to na prstech jedné ruky. Když se pak konečně vidí, neřeší spolu manželé hlouposti a užívají si jeden druhého. Snad i proto o ní herec dodnes mluví s velkým obdivem a při každé příležitosti říká, jak je pyšný, že jí má.

Paní Zuzana podniká v kavárnictví, a jestli na ní něco Miroslav Donutil obdivuje, je to právě cílevědomost, s jakou jde životem. Ženu u plotny by rozhodně nechtěl. A jestli něco vnímal jako své životní poslání, bylo to vždy to, aby byla manželka šťastná. Zdá se, že to se mu daří!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz