Hlavní obsah
Lidé a společnost

Osud Boženky z Byl jednou jeden polda: Prožila 6 potratů za 8 let, kvůli ní vznikla Policie Modrava

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (placená licence)

Herečka Petra Martincová je v srdcích diváků už navždy zapsaná jako naivní Boženka Vinklářová z trilogie Byl jednou jeden polda. Ve skutečnosti jí ale čekal docela jiný osud. A také láska, kterou našla u o 22 let staršího režiséra Jaroslava Soukupa.

Článek

Když se zamilovala do režiséra Jaroslava Soukupa, který stojí za úspěšným seriálem Policie Modrava, musela čelit řečem, že má jisté role. Jenže pravda byla jinde. Když se rozkřiklo, s kým žije, přestali ji režiséři obsazovat - snad právě proto, že si mysleli, že práce má dost. A tak se vydala úplně jinou cestou.

Začala podnikat v cestovním ruchu

Zálibu našla v cestovním ruchu, naučila se angličtinu, španělštinu i němčinu a začala podnikat v Rakousku. Cestování jí naučilo, najednou se jí otevřel zcela jiný svět než ten, který doposud znala. Jako právě tohle by byla pro Martincovou ta osudová cesta.

Snad ale právě celou tu dobu si nepřála nic jiného, než se stát maminkou. Nevzdávalo to, ale nebylo jí to souzeno. „Manžel původně už děti nechtěl, ale kvůli mně se snažil. A musím říct, že byl úžasný!“ řekla Martincová „Poprvé jsem otěhotněla hned během dvou měsíců, když mi bylo dvaatřicet. A během dvou nebo tří dalších let následoval potrat a takhle se to zkrátka opakovalo. Asi jsem od přírody pozitivní a věřila jsem, že to dobře dopadne.“

Foto: se souhlasem TV Nova

Režisér Jaroslav Soukup v dokumentu o seriálu Policie Modrava

Tělo to nedovolilo

„Dlouho se nemohla zjistit příčinu, ale pak mi doktorka řekla, že máme s manželem patrně hodně shodných genetických znaků, v plodu potom vzniká genetická chyba, a moje tělo tedy reagovalo správně, že to dalo pryč,“ přiznala herečka příčinu, proč se jim s milovaným manželem nikdy nezadařilo. Vyzkoušeli dokonce i náhradní matku, ale ani to nevyšlo. Nebylo to chyba té ženy, plod znovu nebyl v pořádku.

Doktorka jí radila, že s jiným mužem by děti mít mohla. Ale Martincová Soukupa nikdy neopustila. Sice si o ní často mysleli, že obětovala rodinný život kariéře, ale nikdo netušil, čím si ve skutečnosti musela projít. Prodělala šest potratů za osm let. I na tu psychicky nejodolnější ženu je to velká nálož osudu.

Zasloužila se o seriál Policie Modrava

Na 10 let zmizela Petra úplně z televizních obrazovek, nakonec jí dal manžel roli v Policii Modrava - ale až v závěrečné čtvrté řadě. Málokdo však tuší, že právě ona vnukla svému muži nápad, aby veleúspěšnou Modravu napsal. „Když mi bylo čtyřicet, tak člověk furt ještě dobře vypadá a nutila jsem manžela, aby něco napsal, v čem bych si mohla zahrát,“ vzpomínala.

V té době podnikala v Rakousku a milovala seriály jako byl Doktor z hor. Jenže v té době v Česku získávaly na popularitě především kriminálky a detektivky. A tak v tom manžela podporovala tak dlouho, až napsal naprostý fenomén, který milovaly miliony diváků. Jak by někdo mohl pochybovat, že je jejich spojení zkrátka osudové?

Zdroj: ahaonline.cz, super.cz, TV Nova

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Seriál Policie Modrava

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz