Hlavní obsah
Lidé a společnost

Osudem zkoušená Dana Batulková: Když ji manžel opustil kvůli kamarádce, dům jí shořel na popel

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto (licence zakoupena)

Herečka Dana Batulková prožila těžké časy. Její manžel David Prachař odešel za Lindou Rybovou, a v tu chvíli shořel rodinný statek v Kolodějích, kde žila už její babička. Přesto se dokázala znovu postavit na nohy a vše vybudovat od základu.

Článek

Když žila herečka Dana Batulková, známá například ze seriálu Slunečná, ve spokojeném manželství s Davidem Prachařem, kterého diváci znají ze seriálu Specialisté, zřejmě ji nenapadlo, že bude brzy vychovávat syna Jakuba a dceru Marianku sama. A tím spíš, že za tím bude zrada od její blízké kamarádky, které bezmezně věřila.

Veřejný lynč pro Rybovou

Byl přelom nového tisíciletí, když herečku Lindu Rybovou ze seriálu Ulice čekal veřejný lynč a dopisy cizích žen, které jí vyhrožovaly, že to má spočítané. Že představuje vše, co na ženách nenávidí, to, co jim také zničilo život. Ani Batulková neměla úsměv od ucha k uchu. Prachař od ní odcházel po dvaceti letech manželství.

„Ženy, které jsem nikdy neviděla a ony mě také ne, mi psaly ohavné dopisy. Že jsem prototyp něčeho, co jim zničilo život. Sdělovaly mi, že od nich muž odešel přesně kvůli tomu druhu ženských, jako jsem já. Těch, co vypadají, že neumí do pěti počítat, a přitom mají všechno spočítané,“ nechala se po letech slyšet pro iDNES.cz.

„Nikdy jsem nepochopila, co mám mít spočítané. David není bankéř. Je hlavně divadelní herec, takže vždycky patřil k těm chudším. Pro peníze to nebylo. Ani kvůli tomu, že je o 17 let starší. Vina, tedy pokud mluvíme o vině, se vždycky snese na hlavu ženě. Muž je přece nesvéprávný, očarovaný. To ona ho odlákala, pobláznila, bez ní by bylo v předchozím vztahu všechno navěky v pořádku,“ dodala.

Foto: Nextfoto (placená licence)

David Prachař a Linda Rybová

Důsledky pro všechny

Rybová s Prachařem se přitom rok přátelila, než to přerostlo v lásku. „Myslím, že jsme se nehledali, nechtěli jsme se hledat nebo nesměli jsme se hledat… Šlo to trochu mimo nás. Teda mimo mě určitě. Když jsme byli téměř rok přátelé, tím myslím opravdu přátelé, zdál se mi takový sen, ze kterého jsem se probudila s láskou. Prostě mi to došlo až v tom snu nebo skrze něj,“ vysvětlila Linda, proč neodolala ženatému muži. Jenže právě to z ní na dlouhou dobu udělalo vyvrhele společnosti. A Batulková měla svou mladší kolegyni dokonce zfackovat.

Dodnes s ní některé kolegyně nemluví, starší syn Jakub měl tátu dokonce obviňovat z rozpadu rodiny celé roky. Za novými sourozenci Rozálií, Josefínou a Františkem jezdila hlavně Mariana, což Rybová sama potvrdila v rozhovoru z roku 2007.

Dnes už to ale zřejmě tak jednoduše Mariana nevidí, protože je jí třicet let, nedávno se přestěhovala do Anglie a na tu pravou lásku stále čeká. Ve svém tatínkovi vidí přitom jeden z důvodů, proč mužům nevěří. „Dokonce jsem chodila i na terapie, kde jsem celkově řešila svoje vztahy s muži, a zjistila jsem, že to trochu pramení z mé minulosti. Nechtěla bych zabředávat do detailů, protože každý vždy svádíme všechno na své rodiče a myslím si, že to není úplně fér. Jsou to také lidi, co jsou na tomhle světě poprvé a nějak se snaží,řekla."Když se rodiče rozvedli, což bohužel v dnešní době není nic neběžného, nějakým způsobem ty vztahy nebyly úplně dobrý a já jsem si dlouho hledala k tátovi cestu," vysvětlila.

Dům shořel na popel

Zrada kamarádky nebyla to jediné, co musela Batulková řešit. Ve stejný čas vyhořel její milovaný statek v pražských Kolodějích, kde žila odmala. A to jen pár měsíců po rekonstrukci. „To je tak vždycky – víc věcí se nakumuluje. Víc divných věcí najednou,“ vzpomíná se smutkem Batulková.

A nebylo to poprvé, co dům vyhořel. Poprvé tomu tak bylo v polovině 19. století. I tehdy bylo stavení nové, které tu postavili hereččini předci. Jeho majitelé nikdy přízni osudu nepodlehli, a stále ho generace znovu a znovu opravují.

„Říká se, že je lepší vyhořet, nežli se stěhovat, ale já s tím po svých zkušenostech nesouhlasím. Jako mávnutím proutku zmizela minulost, spousta niterných drobností, které mě k ní vázaly, třeba nábytek po babičce a spousta dalších nenahraditelných věcí. Zbyly jen vzpomínky,“ řekla herečka. Nemá ani fotografie dětí, když byly malé.

Nakonec našli společnou řeč

Po letech už se rodinné vztahy ale uklidnily a už i Batulková zřejmě překousla zradu manžela. Potkali se například při natáčení seriálu Slunečná, kde dokonce sehráli bývalé milence. Rybovou však dodnes nevyhledává a přátelství nikdy neobnovily. Lásku našla nakonec v náručí mladšího partnera Ondřeje Zajíce.

Je však zřejmé, že hvězda Ulice Rybová dokázala něco, čemu mnozí nevěřili - nebyla jen milenkou a krátkodobou aférkou. Zamilovala se do muže, se kterým vybudovala pevné manželství, se kterým má krásné děti a hlavně – se kterým se jí dobře žije i po letech.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz