Hlavní obsah
Lidé a společnost

Těžké chvíle Tomáše Kluse: Sestřičce nebyl ani rok, když zemřela. Otci se stal osudným jeho koníček

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (placená licence)

Úspěšný zpěvák a herec ze seriálu ZOO má obvykle na tváři úsměv. A s ním překonává Tomáš Klus i životní těžkosti, které by jiného dostaly na kolena. V době, kdy byl ještě dítě, navíc trpěl velkými výčitkami.

Článek

„Sestra odešla, když mi bylo osm let. Bylo to strašně rychlé,“ svěřil se hudebník Tomáš Klus v pořadu CNN Prima News s názvem Povídej. Tehdy ho dokonce trápily výčitky, protože když měl jako kluk náročné období a budila ho během noci, kdy se snažil jako vrcholový sportovec vyspat na tréninky.

Skrytá bolest

„Měl jsem z toho velké trauma. Byla malinká a plakala. Já tehdy chodil na ranní tréninky a vždycky si říkal, že bych raději žádnou ségru neměl. Že furt řve a já se nemůžu vyspat. Pak jsem to nesl hodně těžce a vyčítal si, že jsem její smrt přivolal,“ svěřil se zpěvák, co ho léta trápilo.

Po pár letech se dozvěděl něco, co mu na bolesti nepřidalo. Kdyby se sestřička narodila o pár let později, už by byl lék, který by ji byl zachránil. Jenže o dva roky později se musel Klus vyrovnat s další náročnou a bolestivou situací. Odešel jeho tatínek.

Jako dítě ho opustil i otec

Miloval hory a jeden z výšlapů se mu stal osudným. Klusovi bylo osm let, ale dodnes na něj vzpomíná jako na veselého člověka, který byl báječným otcem. A dokonce mu jeho syn Alfréd řekl, že je i on skvělým tátou díky tomu svému. To byla pro zpěváka ta největší pochvala, jako mohl dostat.

Trauma z jeho smrti nikdy neměl a vždy to bral tak, že takové věci se zkrátka stávají. Dnes jsou pochopitelně chvíle, kdy mu chybí, protože je přesvědčený, že by mu byl v životě skvělým parťákem. „Byl to ten nejlepší táta na světě a vím, že by byl skvělý děda. Za těch deset let, co jsme spolu prožili, mi toho stihl předat fakt hodně,“ dodal ve zmíněném rozhovoru a bylo evidentní, že ačkoliv spolu prožili jen krátkou chvíli, je Klus opravdu pyšný, komu se narodil. Fakt, že vyrůstal s babičkou a maminkou bere pozitivně. Díky nim si umí báječně povídat - pořád prý mluvily!

Zdroj: CNN Prima News, blesk.cz, extra.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz