Hlavní obsah
Lidé a společnost

Prokletí Vojtěcha Kotka: Dvakrát mu holku přebral kamarád Kryštof Hádek

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia

Jak chutná sláva poznal herec a režisér Vojtěch Kotek už jako puberťák. Film Snowboarďáci z něj udělal hvězdu, ve filmu Rafťáci pak našel lásku. Bouřlivý vztah měl pro Kotka ale hořký konec.

Článek

Snad odjakživa se o něm traduje, že Vojtěch Kotek je inteligentní muž, který se k ženám chová jako gentleman. To ho naučil tatínek, zesnulý divadelník Václav Kotek, který pracoval také jako kulisák v Divadle Járy Cimrmana. K herecké branži měl Kotek blízko odjakživa, a tak není překvapením, že si tam celý život hledal partnerky.

To se mu však dlouho nedařilo a prožíval jeden rozchod za druhým. Když už jich měl na kontě šest, prohlašoval, že se z něj stal otupěný cynik. Největší životní rány mu ale překvapivě zasadil Kryštof Hádek! Přebral mu hned dvě krásné ženy…

Dostal ji ke Svěrákovi

S krásnou Terezou Rambou, tehdy Voříškovou, se Kotek seznámil při natáčení Rafťáků. Přivedl ji do divadla na Cimrmany, protože je nikdy neviděla na živo. Lehce nervózní ji pak šel představit Zdeňkovi Svěrákovi, který uznal, že má dobrý vkus. Tehdy Kotek netušil, že Terezu obsadí Svěrák do filmu dřív, jak Kotka. Společně se u Svěráka před kamerou potkali až ve filmu Betlémské světlo. Tereza už si ale zahrála ve filmu Po strništi bos. A dá se říct, že za to vděčí právě Kotkovi, ačkoliv je považována za jednu z nejtalentovanějších mladých hereček u nás.

Se vztahem s lamačem dívčích srdcí to ale tak růžové nebylo. Podle něj se nikdy nepohádali, podle Terezy se hádali pořád, a vždy vyhrávala. „Jestli jsme se někdy hádali, vyhrával jsem určitě já,“ smál se Kotek v show 7 pádů Honzy Dědka.

„Spoustu věcí z našeho vztahu si pamatuje úplně jinak než já,“ přiznává Kotek, a se spoustou dalších mužů by v tomhle byl asi zajedno. Selektivní paměť má dokonalou. Co si však pamatuje, je její odchod. Herce Kryštofa Hádka, za kterým od Kotka utekla, si chválila kvůli smyslu pro humor. Ten byl prý daleko lepší než Kotkův.

Seznámili se na natáčení Bobule

O soukromí herce Kryštofa Hádka se toho ví jen velmi málo. Láska s Terezou Ramba byla ale divoká, vášnivá a natolik spalující, že by jí před veřejností jen sotva utajili. Prý se dali dohromady na natáčení Bobule, a když točili poslední díl, už zase pár nebyli. Snad právě tehdy se muselo ukázat, jak velcí jsou profesionálové.

Jenže když spolu bydleli, Hádek moc velký kutil nebyl a Tereza k sobě tou dobou už přeci jen hledala muže, který se umí v životě postarat. Doma prý například chodili s čelovkami, protože Kryštof nebyl schopný koupit do bytu žárovky. Přesto si Ramba tehdy pochvalovala, že je Hádek o dost zábavnější než Vojtěch Kotek. Nakonec byl jejich vztah natolik bouřlivý, že se stále dokola scházeli a rozcházeli, až byl lásce konec. Jen během druhého dílu Bobule se stihli rozejít a zase dát dohromady. I dnes spolu nadále točí, baví se a jsou přátelé.

Foto: Nextfoto (placená licence)

Tereza Ramba a Kryštof Hádek na premiéře k filmu Bobule 3

Další vášeň skončila kvůli Hádkovi

Psal se rok 2009 a herečka Berenika Kohoutová na sebe tehdy upozornila v televizní sérii Soukromé pasti, kde odhalila své vnady. Díl dosáhnul rekordní sledovanosti a mezi muži si mohla Kohoutová vybírat. Jen jeden mezi nimi však uspěl - a byl to právě Vojtěch Kotek! Ten byl tehdy z Kohoutové natolik unešený, že s ní přijel na karlovarský filmový festival jen po pár týdnech vztahu, plazil se po ní jako had a dlouze jí líbal před zraky všech přítomných. Mladá láska, smáli se všichni. Ani jeden z nich toho druhého nechtěl pustit z objetí celé týdny.

Tehdy ještě nevěděl, že ho taky opustí kvůli Hádkovi. Kdo by ale čekal, že bude Kotek bědovat, prát se a mstít, ten by se divil. Bral to s humorem, Kohoutové s Hádkem to stejně nevyšlo a dnes už má vedle sebe krásnou Radanu, se kterou vychovává syna Huberta. Berenika je v očekávání druhého potomka každým dnem s Kryštofem Kubínem, Ramba má dvě děti s akrobatem Matyášem Rambou a Hádek? Ten má prý děti také, i manželku. Navzdory tomu, že dříve se ženami nijak neskrýval, svou současnou úpěnlivě tají. Zdá se však, že to pro všechny dopadlo dobře!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz