Hlavní obsah

S kým žije Filip Kaňkovský: Po letech s Leichtovou našel štěstí u herečky Daniely Šiškové

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto / placená licence

Herec Filip Kaňkovský dostává často role záporáků. Přičítá to své rozené oční vadě epikantus, ze které si umí udělat legraci. Jeho partnerka Daniela Šišková si ale život po jeho boku nemůže vynachválit.

Článek

Sám o sobě herec Filip Kaňkovský říká, že byl v minulém životě možná asijský bojovník. Ze své oční vady epikantus, což je latinský název pro kožní řasu u asijských národů, která je chrání před větrem, si rád dělá legraci. A také jí přisuzuje role záporáků, které často dostává. Ačkoliv v seriálu ZOO si zahrál hodného Břéťu, který pomáhal odhalit padouchy.

Našel lásku

O svém soukromí mluví Filip Kaňkovský jen málo, ale štěstí našel u herečky Daniely Šiškové. To je rozená Brňačka, která absolvovala alternativní a loutkové herectví na pražské DAMU. Zahrála si také v několika známých reklamách, například na Bohemia brambůrky.

Zahrála si v jednom z dílu seriálu 1. MISE, také ve čtvrtém díle šesté série seriálu Specialisté. Více než před kamerou ji uvidíte na jevišti, je totiž členkou činohry Jihočeského divadla. A když potřebuje trochu vypnout, má k ruce sport. Je totiž kvalifikovanou lektorkou Hatha Yogy.

Plánují společnou domácnost

„Celou dobu, co jsme spolu, což je necelých šest let, jsem v angažmá v Českých Budějovicích a Filip je v Praze,“ svěřila se Daniela. „Rozděluje nás vzdálenost a přemíra práce. To pak na sebe nemáme čas,“ doplnil jí Filip. Přesto jim to klape už skoro šest let. Společná domácnost u nich zatím moc neexistuje, ale v nejbližším čase by to chtěli změnit a trávit spolu více času. Láká je domeček za Prahou, kde by našli vhodný domov pro budoucí rodinu i jejich dvě kočky.

Ani svatbě by se Daniela zřejmě nebránila, a umí o tom vtipkovat s lehkostí. „Filip mi tak po měsíci chození dal krásný zlatý prsten po babičce se dvěma brilianty. A já bych ho tak ráda nosila, ale jediné místo, kde mi sedí, je prsteníček levé ruky,“ říká.

Dávná láska nevyšla

Mnozí si Filipa ještě pamatují po boku herečky Kristýny Leichtové, ale to už je dávná minulost. Zamilovali se do sebe během natáčení filmu Westernstory a svůj vztah ze začátku skrývali. „Když to pak potvrdili, řada lidí ze štábu reagovala: ‚Já ti to říkal. Já ti to říkal, že spolu chodí.‘ Všichni jim to přejeme,“ prozradil tehdy na premiéře producent Martin Kořínek.

Začali spolu bydlet a společně strávený čas si nemohli vynachválit. Smáli se tomu, že zatímco jiné páry večer otevírají víno, je spojovala záliba v bylinných čajích. Poprvé se o krizi začalo mluvit po půl roce, herec měl být žárlivý. Nakonec spolu ale byli pět let, jen měli drobné pauzy. Leichtová jejich rozchod tehdy vysvětlila tím, že měli rozdílné představy o budoucnosti.

Foto: Nextfoto / placená licence

Filip Kaňkovský a Kristýna Leichtová v roce 2012

Do ZOO šel kvůli rodině

A ačkoliv je Filip dnes známý především z filmů a seriálu, letos slaví v Národním divadle deset let v angažmá. A to je velký úspěch. Říká, že hraje představení pro středoproudého diváka, což dnes už i k Národnímu patří. On sám však touží po divočejší, někdy až objevné dramaturgii, která například reaguje na aktuální politickou situac.

Mnohé tak zřejmě nepřekvapí, že do ZOO mířil především z rodinných důvodů. „Maminka na tom nebyla zdravotně dobře a potřebovala stálou odbornou péči, což samozřejmě obnášelo nějaké finanční nároky. Zaplaťpánbůh se její stav zlepšil natolik, že už je zpátky doma a je to dobré,“ řekl v rozhovoru pro iDNES.cz.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Filip Kaňkovský

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz