Hlavní obsah

Talentovaný Tomáš Klus: Porazil Gotta a mohl z něj být světový sportovec. Zlatou mediali už doma má

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto / placená licence

Známe ho jako talentovaného hudebníka, který má zlatého Slavíka, hraje v seriálech i filmech. Jenže původně si Tomáš Klus myslel na sportovní kariéru. A byl v ní velmi úspěšný.

Článek

Modernímu pětiboji se Tomáš Klus věnoval do svých 18 let. A šlo mu to tak dobře, že v roce 2002 dokonce získal zlatou medaili v soutěži družstev na dorosteneckém mistrovství Evropy.

Zranění vše změnilo

V rozhovoru pro CNN Prima News přiznal, že - vzhledem ke svému třineckému původu- zkoušel jeden čas také hokej. Pětiboj mu však byl přeci jen bližší. Fakt, že je dnes úspěšným umělcem, zapříčinila náhoda.

Spadl z koně a zlomil si zápěstí. To bylo pro sportovce velmi nepříjemné, čekalo ho několik měsíců rekonvalescence. Ze dne na den tak do světa velkých výkonů a blyštivých medailí nepatřil. A možná tehdy ani nevěděl, že už se do něj nikdy nevrátí. Během toho, kdy se mu zranění hojilo, se dostal do party lidí, kteří milovali divadlo. To mu učarovalo natolik, že už se ke sportu nikdy nevrátil.

Dobrá průprava pro pohádky

Fakt, že umí díky pětiboji šermovat i jezdit na koni, se mu mnohokrát hodil. Například, když si zahrál po boku Zdeňka Piškuly a Vojty Dyka v pohádce Tři bratři.

V poslední době ho diváci vídali především jako fotografa Filipa Jandu v seriálu ZOO a zdá se, že jeho pěvecká kariéra šla na chvíli do ústraní. Jako muže mnoha talentů ho to však nijak trápit nemusí. Navíc, jedno mu už nikdo neupře - jeho písničky jsou natolik úspěšné, že v anketě Český slavík v roce 2012 sesadil z trůnu takřka neporazitelného Karla Gotta. Možná právě tím si získal čestné místo v českém uměleckém světě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz