Hlavní obsah
Lidé a společnost

Woody Allen: Partnerku vyměnil za adoptovanou dceru z Koreji. Zamiloval se a vystrojil svatbu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Georges Biard, CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Americký režisér Woody Allen měl vždy slabost pro krásu žen. A nástrahám několika z nich neodolal. První manželku podvedl, druhou nahradil milenkou, a partnerku nakonec vyměnil za adoptovanou dceru.

Článek

Více než půl století působí filmový velikán ve velkém světě. Kromě mnoha famózních uměleckých děl je ale jeho život protkán také skandály, které byly často pod drobnohledem veřejnosti. Mnohdy to sváděl na složité dětství, které ve velké míře určilo jeho podivínství.

Měl šílenou chůvu

Byl vychováván v židovské víře a často ho hlídala chůva. Prý to byla šílená žena plná rituálů. Jestli je to důvod, proč má dnes Allen pověst hypochondra a lpí si na tuňákovém sendviči s bílým pečivem k snídani i obědu každý den, to ví jen on sám.

Jako dvacetiletý se oženil s hudebnicí Harlene Susan Rose, ale když jejich manželství začalo skomírat, vyřešil to nevěrou. Rozvedl se, veřejně ji zesměšňoval a na jeho hlavu se za to snesla od Harlene žaloba. Nakonec podlehl herečce Louise Laser, se kterou sice vydržel čtyři roky, ale nakonec podlehl herečce Diane Keaton. Ale s ní vydržel pouhý rok.

Osudová Mia Farrow

Seznámili se roku 1979, o rok později spolu začali chodit. Objevila se v mnoha jeho filmech, a přestože to měla být velká láska, a dokonce je spojovala spalující vášeň, žil každý z nich odděleně. Z velké lásky si adoptovali dvě děti, společně také vychovával sedm dětí z předchozího vztahu Mii.

Mezi nimi byla adoptivní dívka Soon-Yi Previn, a byla to ona, která se stala důvodem konce jejich manželství. Woody si s ní totiž vybudoval tak pevné pouto, že se do ní zamiloval. Farrow na jejich poměr přišla, když v roce 1992 objevila u Allena její nahé fotky. Režisér pak říkal, že považoval jejich vztah za pouhý flirt, a nikdy by ho nenapadlo, že mezi nimi vznikne něco hlubšího.

V roce 1977 se vzali a adoptovali dvě děti. Farrow ale celou situaci nenesla dobře, a dokonce nařkla svého bývalého partnera ze zneužití jejich tehdy sedmileté dcery Dylan. To se nikdy nepotvrdilo, a když vydal Allen paměti, označil v ní Miu za šílenou a pomstychtivou ženskou. Nakonec se nechal slyšet, že i kdyby ho veřejnost považovala za pedofila, on je pyšný, že žil nekonvenčně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Mia Farrow

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz