Hlavní obsah
Lidé a společnost

Zapomenutá láska Hybnerové a Štrébla: Sňatek si kdysi rozmysleli u oltáře kvůli majetku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia / placená licence

V nekonečném seriálu Ulice hraje Vanda Hybnerová s Jiřím Štréblem manželský pár, málokdo však ví, že se milovali i ve skutečnosti. A jejich vztah byl natolik vážný, že byli málem manželé.

Článek

Málo se dnes už ví, že herečka Vanda Hybnerová a Jiří Štrébl k sobě měli daleko blíže, než jen jako přátelé. Už je to ale nějaký ten pátek - asi 36 let. A láska to nebyla nijak platonická.

A byla svatba

„Žili jsme spolu víc než tři roky, ale ze svatby sešlo, i když čistě z praktických důvodů. Z obřadu nakonec zbyla jen hostina a dvoudenní mejdan,“ vzpomínal Štrébl v jednom z rozhovorů na dobu, kdy měli společný byt na Žižkově. Celá léta hrají ve stejných představeních, natáčí spolu a vídají se i ve volném čase. Jsou přátelé a vychází spolu skvěle.

Přesto, že se k sobě dokonale hodili, se svatba nakonec nekonala kvůli byrokracii. „Já tenkrát našel krásnou zeď, na kterou jsem bílým vápnem napsal Bereme se na apríla a vyfotil to,“ dodal Štrébl. Když se pak nevzali, mnoho jejich blízkých si opravdu myslelo, že šlo jen o vtip.

Měli prstýnky i hostinu

Ale bylo to myšleno zcela vážně! Měli šaty, prstýnky, připravenou hostinu, svědky i pozvané hosty. Jenže den před obřadem se dozvěděli, že pokud by se vzali, přišli by o byt. Tehdy manželé dva byty mít nemohli. A tak si na úřadě řekli, že z praktických důvodů svatbu zruší.

Už ale měli všechno přichystané, tak si vyměnili prstýnky, Štrébl v jednom z rozhovorů vzpomínal, že řekli „nebereme se“, a bylo to. Řekli si, že jsou manželé, to jim stačilo. Ale ne na dlouho.

Osud v Ulici

Společné svatby, byť znova zase jen falešné, se dočkali během natáčení seriálu Ulice. Zdá se, že tahle láska byla předem odsouzena k zániku. Fanoušci se však nevzdávají naděje, že by to jednou mohlo přeci jen dopadnout.

Ostatně, podle všeho je teď Vanda sama - a její seriálový kolega stejně tak.

Zdroj: redakce, Blesk pro ženy, extra.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz