Hlavní obsah

Manželka sváděla mého otce kvůli penězům. Měli jsme plán, říká Dan (30)

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Měli jasný plán

Jejich manželství šlapalo bez chybičky. Byli šťastni. Jediný problém byl v tom, že neměli moc peněz. Dan s Karolínou ale našli řešení. Dostatek financí měli na dosah ruky, jen si pro ně „dojít“.

Článek

Neměli mnoho přátel, nikdy jim to ale vrásky nedělalo. Žili hlavně jeden pro druhého a s oblibou říkali, že se tak dlouho hledali, až se našli. Spojovalo je mnohé, snad nejblíž ale k sobě měli díky jejich povahám. Jen máloco je zaskočilo, jen opravdu málo věci pro ně bylo „přes čáru“. Možná by se dalo říct, že byli morálně zkažení, protože si obhájili skoro všechno, co kdy udělali.

O tom svědčí i slova sympatického mladíka, který vždy platit za hezounka a lamače dívčích srdcí: „Záleží na úhlu pohledu. Já ani Karolína jsme nikdy nedostali nic zadarmo. Museli jsme se hodně ohánět a když jsme chtěli víc, tak jsme pro to museli něco udělat. Jestli jsme byli tvrdí? Ano, někdy asi ano,“ měl naprosto jasno. Nutno říct, že svého vzhledu často a rád využíval. Ovšem jen do chvíle, než potkal svoji budoucí manželku, který ho naprosto okouzlila.

Řešili jsme, jak to udělat s prací

Vzali se po roce společného soužití. Oba věděli, že je to správný krok. Milovali se a doplňovali prakticky ve všech činnostech. „Rádi jsme cestovali. Milovali jsme tu volnost, kterou nám to dávalo. Jen jsme museli vždycky vyřešit, jak to spojit s prací. Pro mě v pohodě, dělám v IT a mohu makat odkudkoli, kde je internet a alespoň průměrný signál. Kája to měla horší, dělá v pohostinství a má pevnou pracovní dobu.“ Asi nikoho nepřekvapilo, že Danova manželka dala výpověď, aby měli víc času a prostoru.

Finančních prostředků ale bylo o to méně. Dělala jen sem tam brigády, což nestačilo. „Šel jsem za otcem, aby nám nějaké peníze dal či půjčil. Odmítl. Nechápu, proč. Seděl na penězích, nikam nejezdil, jen se v nich hrabal jako nějaké prasátko v odpadcích. Nechtěl jsem to nechat jen tak. Kdyby si na něco šetřil, za něco utrácel, tak neřeknu ani slovo. Ale tohle? Byl jsem naštvaný.“

Dostala z něj hodně peněz

Svěřil se manželce a oba vymysleli tak trochu ďábelský plán. Jelikož Danův otec netušil, že Karolína měla informace o partnerově prosbě o peníze, mohla před tchánem dělat, že o ničem neví. Na tom postavili svoji strategii. „Karolína ho měla svést. Alespoň do té míry, aby byl povolnější a něco nám pustil. Zasloužili jsme si to!“

Jak se dohodli, tak se také stalo. Tchán byl nejprve nedůvěřivý. Ale Karolína uměla být přesvědčivá. A navíc na Danovi nenechala nit suchou. Držela se plánu přesně tak, jak se s manželem domluvili, protože věděli, co na „starého pána“ platí. „Zabral asi po měsíci. Musela s ním sice párkrát zůstat přes noc, ale ani jeden jsme to neřešili. Šlo nám o výsledek. A ten byl, že jí dal peníze na údajnou plastiku prsou. Potom na ozdravný pobyt na Kanárech, který se samozřejmě nikdy nekonal. Dohromady z něj dostala asi čtvrt milionu. Docela slušný počin. A ještě jí poděkoval za to, jak je na něj hodná.“

Zdroj: autorský článek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz