Hlavní obsah
Lidé a společnost

Tragédie Syslové z Ulice: Slavný manžel na ni byl zlý, zvláštní smrt syna a boj s rakovinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: se souhlasem TV Nova

Prošla si řadou problémů, je ale neuvěřitelně silná

Jakoby se osud rozhodl, že sympatické herečce ze seriálu Ulice bude házet klacky pod nohy. Dana Syslová ale všechno ustála a dnes je snad konečně šťastná.

Článek

V seriálu Ulice Dana Syslová září coby Amálka, partnerka další legendy českého filmu - Rudolfa Hrušínského mladšího. Zatímco dějem proplouvá víceméně bez potíží, v životě to zdaleka tak snadné neměla. V manželství si totiž „užila“ hodně dramatických situací.

Život po boku cholerika

Vztah s hercem Vlastimilem Haškem, kterého proslavil například seriál Malý pitaval z velkého města, měl do ideálu daleko. Přesto s ním vydržela dlouhých pětadvacet let. Vědělo se o něm, že je hodně výbušný a pro cholerické výstupy nechodí daleko.

Syslová sama vzpomínala, že byl schopen jí vynadat za sebemenší maličkosti. „Rozeřval se kvůli každé blbině. Že jsem dala skleničku jinam, než patřila,“ vzpomínala herečka. Netoleroval ani „pozdní příchody“ domů, stačilo se zdržet patnáct minut a už byl oheň na střeše. „Křičel, že suší oběd na plotně,“ potvrdila Syslová s tím, že Hašek byl velmi dobrý kuchař a u plotny exceloval.

Mezi přáteli byl za hvězdu

Oba byli jiní. Zatímco Syslová chodila ráda na procházky do přírody, herec raději seděl doma. Případně šel do hospody za kamarády, kde jen tak mimochodem platil za velmi zábavného společníka. I když i jeho známí potvrzovali, že stačí málo a vyletí jako čertík z krabičky. Právě jeho povaha, příliš stresu a rozčilování nakonec znamenalo jeho konec.

Dva lehčí infarkty, kterými prošel, ho bohužel nijak výrazně nevarovaly. Ten třetí v roce 1992 se mu stal osudným, zemřel doma své manželce v náručí. Pro herečku to samozřejmě byla velká rána, protože ať už byl jakýkoli, ona ho velmi milovala. Navíc nebyl všem tragédiím zdaleka konec.

Sebevražda syna a rakovina

Jen chvíli poté totiž Syslová pochovala i svého syna Jiřího, který spáchal sebevraždu. O jeho odchodu ze světa se toho namluvilo i napsalo. Některé spekulace naznačovaly, že neunesl smrt svého tatínka. To ale sama herečka rázně odmítla s tím, že nezvládl těžké deprese.

Syslová byla zdrcená, trvalo dlouho, než se ze všeho alespoň částečně vzpamatovala. Ale aby toho na ni nebylo málo, osud si s ní opět nepěkně zažertoval. Běžné gynekologické vyšetření totiž v roce 2006 odhalilo, že má rakovinu. Opět to nevzdala, do boje s nemocí se pustila se vší vervou. Absolvovala koloběh chemoterapií a další léčbu, aby rakovinu porazila. Také přehodnotila svůj přístup k životu, začala jíst mnohem zdravěji apod.

Naštěstí se jí podařilo všechno zvládnout a dnes může s čistým svědomím říct, že je rakovina pryč. Nejen její fanoušci doufají, že přidá ještě řadu skvělých rolí, jako třeba ve filmu Poslední aristokratka.

Zdroje: super.cz, blesk.cz, csfd.cz, extra.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz