Hlavní obsah
Internet a technologie

eDoklady je ve své první verzi další nepovedená státní aplikace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay.com

Ilustrační foto

Předpokládám, že to opět chtěli udělat jinak, ale dopadlo to bohužel jako vždy. Po jednom dni testování mohu říci, že se jedná o špatnou a ne zcela bezpečnou aplikaci. Alespoň tedy na testovaném systému iOS.

Článek

Ale mám tu i dobrou zprávu. Hlavní nedostatky, kterými aplikace v současné době trpí, lze podle mě jednoduše opravit a je tedy snad jen otázkou času, než se tak stane. Co tedy je v současné době špatně nebo řekněme ne zcela dobře?

Přetížení systému kvůli registraci radši ani zmiňovat nebudu, protože tam to je již klasika v případě startu jakéhokoliv státního projektu.

Odpojení od zařízení:Popisoval jsem v článku. Zde nejde ani tak o chybu projektu a aplikace, ale spíše jde o zjištění si nastavení svojí banky a svého nastavení zabezpečení, které může funkci odpojení od zařízení podstatně ztížit. Přesto by to mohlo být komunikováno tak, aby i méně znalý uživatel věděl, že může nastat problém.

Odstavení PINu aplikace:Opět detailněji popsáno v článku. Je sice hezké, že si můžeme nastavit PIN do aplikace, ale pokud existuje možnost, jak ho lze „deaktivovat“ a obejít, tak je to problém a potencionální bezpečnostní riziko.

Offline přihlášení:Dnes již od rána se snažím přihlásit do aplikace, ale hlásí mi to chybu 15000 a mám možnost se vrátit pouze na začátek, kde dostanu zprávu o tom, že v současné chvíli jsou nějaké problémy s přihlášením a mám to zkusit později. Super, ale co třeba tedy ono off-line přihlášení? Čekal bych, že po neúspěšném on-line přihlášení se mi zobrazí nějaké tlačítko pro off-line přihlášení, ale bohužel. Abych se přihlásil off-line, tak musím najet do nastavení a zde vypnout wifi a data. Až v tuto chvíli se do aplikace dostanu off-line. Už bohužel vidím, jak se nelze přihlásit na poště a lidé si musí vypínat svoje internetová připojení, když mnozí ani nevědí, jak se to dělá.

Jak však již bylo psáno na začátku. Tyto nedostatky se dají jistě celkem rychle odstranit a v novějších verzích se bude snad jednat o aplikaci, za kterou se nebude muset stát stydět.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz