Hlavní obsah
Sport

Jak sledovat skoro zadarmo a legálně naši českou první fotbalovou ligu - Fortuna ligu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Fortuna liga

Pokud chcete sledovat naší Fortuna ligu, tak musíte mít předplacenou O2 TV, protože společnost O2 TV moc svoje sportovní kanály jiným platformám neposkytuje. Je tu však řešení, kdy můžete naprosto legálně a skoro zadarmo sledovat každý zápas.

Článek

Co k tomu budeme potřebovat? Účet u sázkové společnosti. Já již několik let využívám sázkovou kancelář Chance, a proto popíšu postup u ní a u ostatních to bude dost podobné.

Základ je vsadit si!

Společnost Chance má na svých stránkách možnost otevřít si streamy některých sportovních utkání a mezi nimi je i naše nejvyšší fotbalová soutěž. Proto abyste si daný stream mohli pustit potřebujete mít vsazeno alespoň za 30 korun. Pokud máte vsazeno alespoň za tuto částku, tak si můžete stream bez potíží pustit a to i další dny po dobu jednoho měsíce. Když „předplatné“ bude končit, společnost Chance Vám zašle zprávu o blížícím se konci. Stačí opět si vsadit za 30 korun a streamy se opět zprovozní.

Co udělat s tím malým oknem?

Bohužel si asi všimnete jedné podstatné maličkosti. Okno se zápasem nelze maximalizovat, aby bylo přes celou obrazovku (Fullscreen). Bohužel standardně to údajně kvůli právům nejde, a tak musíte koukat na jedno malé okno, kde jediným řešením je zoom, kdy opravdu přenos zvětšíte, ale stále to není ono. Naštěstí existuje ještě jedna možnost, ale ta bohužel není pro každého.

Situaci zachraňuje iPhone a jeho AirPlay 2

Ano je tomu tak, pokud máte iPhone či Mac, tak můžete využívat funkci AirPlay 2 a zrcadlit zápas z telefonu přímo do televize. Teď samozřejmě narážíme na několik možných překážek. Ne každý má iPhone, což je základ a ne každý má televizi s AirPlay 2. Pokud však máte například LG televizi modelovou řadu z roku 2019 či Samsung modelovou řadu 2018 a výše, pak jste mezi těmi, kteří se mohou dívat na Fortuna ligu na televizi ve fullscreen (Ale radši si to přeci jen u výrobce ověřte).

Nastavení iPhonu pro zrcadlení

Začneme tím, že si z App Store stáhneme zdarma aplikaci sázkové kanceláře Chance. Po přihlášení si vsadíme požadovanou částku a vybereme si zápas. Zápas standardním tlačítkem přepneme do fullscreen modu. Teď pokud máte telefon klasicky na stojáka si říkáte, že to nefunguje, ale stačí ho jen otočit a již vidíme, že obraz je opravdu fullscreen. Takto samozřejmě můžeme být například při cestách spokojeni a koukat v klidu ve vlaku na fotbal (Pro zajímavost mi celý zápas sebral cca 600 MB dat), ale my to chceme dostat v pokojíku do televize. Teď tedy již stačí dole nalevo kliknout na „monitor se šipkou nahoru“. Otevře se nám menu kde si vybereme kam chceme náš stream poslat. Vybereme samozřejmě naší televizi a v tu chvíli se nám vypne obraz na iPhonu a začne se odehrávat na televizi a to prosím pěkně ve fullscreen.

A jak přes MAC?

Popsali jsme si jak to spustit přes iPhone. Pokud by jsme chtěli přes Mac, tak standardně v Safari si spustíme stream a opět klikneme na ikonku přenosu do jiného zařízení a výsledek máme stejný. V obou případech to musíme dělat takto a pozor: Nesmíme to dělat přes klasické zrcadlení obrazovky! To je dobré tak pouze na nějaké prezentace, ale při pouštění videa by se video sekalo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz