Hlavní obsah
Cestování

Na kolik vyjde český vícedenní hudební festival?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Ilustrační foto

Pomalu nám začíná léto a s ním se pojí dnes již neodmyslitelně letní hudební festivaly. Krom těch menších jednodenních zde máme i početnou porci těch vícedenních a jejich návštěva nás vyjde na částku, za kterou by se dala pořídit i slušná dovolená.

Článek

Vše je otázkou priorit. Někdo si zajede na Mácháč, někdo k moři a někdo tráví léto na hudebním festivalu. Za posledních několik let se hudba i služby na festivalech u nás velmi zlepšily a již se můžeme v rámci nějakých možností rovnat s těmi zahraničními. To vše však něco stojí a na vstupenku na vícedenní festival za 700 Kč již můžeme zapomenout. To samé na pivo za 30 Kč a asijské nudle za 50 Kč.

Na kolik nás dnes může přijít celkem takový festival? Třeba takový Rock for People v Hradci Králové?

Vstupenka

Cena se samozřejmě mění podle doby pořízení, ale v průměru řekněme nějakých 3 500 Kč, což rozhodně není letos nejvíce, protože takové Colours of Ostrava či Brutal Assault jsou ještě o něco dražší.

Ubytování

Samotné jedno místo pro stan stojí cca 1000 Kč, ale pokud chceme větší pohodlí, tak lze zvolit něco lepšího jak v areálu, tak třeba mimo festival v nějakém penzionu či kempu. Já si letos vybral ubytování mimo areál za 2 000 Kč.

Výdaje během festivalu

Ta asi největší částka. Loni stálo nejlevnější pivo (Kutná Hora a Ostravar) 55 Kč a nealko jako Kofola či malinovka podobně. No a jelikož je poslední dobou celkem horko, tak takových nápojů se dá vypít klidně 12 za den. To je tedy cca 660 Kč.

K tomu samozřejmě alespoň dvě jídla. Jedno mimo festival a jedno na festivalu což může být 200 Kč+ 200 Kč. Dohromady tedy za čtyři dny cca 4 250 Kč.

Celkem

To tedy máme vstupenku (3500 Kč) + Ubytování (2000 Kč) + Výdaje (4250 Kč) což je dohromady skoro 10 000 Kč a to nepočítám ještě dopravu a merch. Za tuhle částku by se již mohl někdo slunit hezkých pár dní u moře, ale někteří tráví dovolenou raději u nás na hudebním festivalu. A mohu říci, že je to opravdu krásná dovolená se spoustou zážitků.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz