Hlavní obsah
Aktuální dění

Posprejovaná fasáda. Má smysl volat Policii ČR?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

ilustrační obrázek

Pokud si chceme na nějakou instituci zanadávat, tak většinou to odnesou České dráhy, Česká pošta a právě Policie ČR. Jsem proto rád, že se mohu podělit s příběhem, kdy policie dokázala najít sprejery, kteří nám poničili fasádu domu. Nečekali jsme to.

Článek

Stačí se rozhlédnout kolem sebe a poničených objektů máme kolem sebe více než dost. Fasády domů, institucí, soupravy vlaků atd. To vše je bezohledně poničeno a nám většinou nezbývá nic jiného, než se s tím smířit.

Bohužel, i nám se to stalo. Jednoho dne ráno jsme si všimli, že náš dům je posprejovaný nějakým nesmyslným tagem. Po několika nadávkách a následném uklidnění jsme se rozhodli zavolat policii. Popravdě jsme nečekali, že krom sepsání se najdou i pachatelé. Naštěstí jsme se však pletli.

Pár dní se nedělo nic, ale potom přišel dopis od policie, kde jsme se dozvěděli o třech podezřelých, kteří v ten den poničili hned několik objektů v okolí. V dopise stálo, jak se k podezřelým dostali. Večer před nahlášením události totiž měli ruce od barvy, čehož si všimla policejní hlídka a ztotožnila je. Druhý den, kdy byly hlášeny první škody, tak policie věděla za kým jít a na co se ptát. Kluci samozřejmě vše přiznali a my měli nárok na odstranění škod.

Zde bych však chtěl říci, že systém úplně nechápu, protože klukům bylo zakázáno (nebo nedoporučeno, teď si nejsem jist) nás kontaktovat ohledně náhrady škody. Museli jsme si zařídit a zaplatit firmu na odstranění a teprve tuto škodu jsme mohli na pachatelích vymáhat. Přitom kdyby toto zařídili pachatelé, tak nejen že by to vypadalo lépe, ale mohli to mít i třeba levnější. Každopádně by to vše bylo na nich a ne na nás.

Vše dopadlo tedy v rámci možností pro nás dobře. Škodu jsme dostali zaplacenou a kluci dostali jen podmínku od policie. Snad si budou tuto záležitost pamatovat a z této lekce se poučí a nebudou je napadat další pitomosti.

A tedy zpět k otázce z titulku. Policii má smysl volat vždy! I když si myslíte, že je případ již od samého začátku ztracený. Tento případ to dokazuje a buďte tedy vždy optimisty. Doufám, že i dalším lidem se povede dovolat svých práv. Děkuji tedy policii, že minimálně tentokrát nezklamala a odvedla skvělou práci.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz