Hlavní obsah
Lidé a společnost

Pohled dítěte, duše ďábla: Nejmladší vražedkyní historie je čtyřletá dívka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Twitter.com / Rebs “The Scream of Nature” Sotha

Nejmladší vražedkyní v historii byla Retta McCabe

Představa nevinně vypadající modrooké malé dívky, v jejíchž skutcích se skrývá samotný ďábel, je jako z hororu. Co když ale nejde o filmovou zápletku a příběh se zakládá na pravdě?

Článek

Nejmladší vražedkyni v historii Rettě McCabe byly údajně pouhé čtyři roky, když se v ní probudila krvelačná bestie. Pro všechny z okolí, kteří by v tak malém dítěti neočekávali agresivitu, byl velký šok, když se z nevinně vyhlížející dívky s  blonďatými kadeřemi a modrýma očima stala vražedkyně vlastního bratra… Kam se dívka vypařila a jaký byl její temný osud?

Proměna dítěte v krvelačného vraha

Retta McCabe byla na první pohled normální čtyřleté dítě. To ji ale nesměl popadnout záchvat, při kterém se během chvíle měnila v nekontrolovatelnou šelmu se sebevražednými sklony nebezpečnou všem ostatním. Její vražedné sklony naplno propukly v roce 1897, když se její obličej proměnil ve tvář nelítostné zamračené bestie a objevil se na něm nelítostný výraz skrývající tu nejtemnější temnotu. S neuvěřitelnou silou praštila svým malým bratrem o podlahu. To ale vražednému monstru s podobou dítěte nestačilo, a tak Retta pokračovala tím, že nevinné miminko surově zbila. Když pak o týden později svým zraněním nemluvně podlehlo a Retta se o tom dozvěděla od svých rodičů, údajně se začala hlasitě smát.

Výčitky svědomí, nebo nezkrotné zlo?

Zanedlouho poté byla Retta spatřena několika cestujícími, jak na kolejišti čeká na projíždějící vlak. Lidé proto rychle upozornili zaměstnance železnice, aby zabránili možnému neštěstí. Vypadalo to, jako by se dívka pokusila spáchat sebevraždu, protože dostala výčitky svědomí. V zápětí však při své záchraně pokousala strážníka, který se jí snažil ochránit a křičela na něj jak smyslů zbavená. Musel ji raději postavit zpátky na zem, aby ho vážně nezranila. Lidé si nevěděli rady, co si s Rettou po tomto incidentu počít. Umístili ji na pár dnů do cely a doufali, že se v ní dívka uklidní. Opak byl pravdou. Dítě pokračovalo ve svém běsnění natolik, že si přitom rvalo blonďaté kadeře. V útulku pro děti potom malá dívka strávila několik nocí, ale její řádění neustávalo. V záchvatech se rozběhla proti zavřeným dveřím, až z toho upadla do bezvědomí. Jeptišku, která jí chtěla pomoci vstát, Retta „na oplátku“ pokousala do paže.

Nikdo netuší, kam Retta zmizela

Protože Retta byla postrachem svého okolí, doma zůstat nemohla. Údajně se ostatním dětem snažila dávat knoflíky, fazole a další předměty do uší a nosních dírek. A její šílenství i nadále sílilo. Lidé nevěděli, co si s dívkou počít, jelikož do ústavu pro slabomyslné děti patřily až děti od sedmého roku věku. A zde přichází na řadu další záhada. Dívka zmizela. O místě jejího dalšího pobytu neexistují žádná svědectví ani dokumenty. Stejně tak ani informace o jejích pokračujících útocích. Rodiče malé Retty McCabe údajně podnikli s právníkem některé kroky k zjištění, kde se jejich dcera nachází, avšak zbytečně. Dívku se jim vypátrat nepodařilo. Jaký byl její další osud je předmětem pouhých spekulací.

Zdroje: rnn.ng, vocal.media.cz, femanin.com

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz