Hlavní obsah
Sport

Fousek znovu ukázal, že fotbal řídí jako šedivá myš. Jeho komise je výsměch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: AI - Chat GPT

Petr Fousek neví kudy kam…

Fotbal je kolektivní sport. Prostředí, kde se skvěle uplatní lídři, za nimiž jiní jdou. Tak proč má český fotbal v čele Petra Fouska? Nerozhodného, podrážděného, zoufalého muže, který ho vede do šedi?

Článek

Ryba smrdí od hlavy, praví staré moudro. A mnohokrát už se ukázalo, že skvěle platí. Naposledy v případě Petra Fouska, šéfa fotbalového svazu. Ten byl před pár roky do své funkce zvolen ve chvíli, kdy se český fotbal probíral z řádění Romana Berbra.

Bylo jasné, že musí přijít člověk s jasnou vizí, odvahou a rozhodností. Místo toho si delegáti zvolili pravý opak. Chlapíka, který přešlapuje na místě, bojí se cokoliv rozhodnout, mluví pro širší fotbalové publikum nesrozumitelnou funkcionářskou hatmatilkou a obklopuje se podobně nevýraznými lidmi jako je on sám.

V poslední době se hodně řešila především mdlá hra fotbalové reprezentace. Protože nakonec i ta přesně zapadla do Fouskova šedivého světa. Proč? Mimo jiné proto, že předseda FAČR opakovaně dával důvěru trenérovi Jaroslavovi Šilhavému.

Muži hodnému, a i celkem čestnému, ale jinak trenérovi bez invence, bez ráznosti, bez schopnosti vyvíjet se a být autoritou pro hráče. Národní tým sice nakonec v superlehké skupině ubojoval postup na EURO, ale byla to cesta plná nepohledných zápasů, divných vyjádření.

Jediný výrazný moment přišel na konci, když se trojice hráčů Coufal, Kuchta, Brabec rozhodla celému národu ukázat, že mají k Šilhavému respekt velký jako bublinka oxidu v minerálce. A tak se den před zápasem zkárovali v baru Belmondo a udělali symbolickou tečku za touhle kapitolou.

Po Šilhavého rezignaci pak přišla další možnost, aby Petr Fousek ukázal, že ví, jak situaci řešit. Má na Strahově sportovní radu, má erudované trenérské sdružení v čele s Vernerem Ličkou. Předseda, který chce problém správně řešit, by se poradil právě s nimi a pak rozjel vyjednávání.

Co udělal zoufalec Fousek? Složil novou komisi, které předsedá a v níž je většina bafuňářů, kteří mají na Strahově dělat spoustu věcí, ale rozhodně ne vybírat trenéra a řešit při tom své zájmy. Že pane Adolfe Šádku? Že pane právníku Šidljaku? Že lobbisto Richtře?

Takže až v lednu Fousek vítězoslavně předstoupí před veřejnost se jménem nového trenéra fotbalové reprezentace, nečekejte zázraky. Vždyť koho si k sobě může vybrat šedivá myš? Rozhodně ne predátora připraveného měnit pořádky.

Vsadil bych si na Vítězslava Lavičku, tedy takový klon Jaroslava Šilhavého. Bude poslouchat, nebude dělat rychlé tahy a nároďák dál pojede cestou průměrnosti.

Anketa

Je podle vás Petr Fousek dobrý předseda FAČR?
Ano
2,8 %
Ne
97,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 109 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám