Hlavní obsah
Sport

Nová éra Slavie? Trapný Tvrdíkův výlev a facka od vlastních fanoušků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Tomáš Desátý/AI

Ubrečená Slavia? Vedení klubu dalo tomuto heslu nový rozměr. Fanouškům navzdory…

Ke sportu patří vítězství i porážky. Velké týmy umí slavit to první a přijmout i poučit se z toho druhého. Slavia v čele s Jaroslavem Tvrdíkem ve čtvrtek v té druhé disciplíně hořce pohořela.

Článek

Měl to být úžasný slávistický večer. V Edenu se v hlavní lóži do bílé deky poprvé oficiálně jako majitel zachumlal miliardář Pavel Tykač. Po jeho boku pak uctivě přikyvoval dosavadní šéf Slavie Jaroslav Tvrdík a jeho suita.

Dlouho to vypadalo na úžasný večer. Slavia vedla nad úhlavním rivalem z Letné 2:0 a Jaroslav Tvrdík už si nejspíš připravoval větičky typu: „Pavle, tak tohle sis koupil. Podívej na ty sparťany, jak leží na hřišti zašlapaný do země. Tohle za ty dvě miliardy stálo, co říkáš?“

Jenomže pak přišel šok. Sparta zápas po dvou gólech Olatunjiho vyrovnala a v prodloužení rozhodla ze správně nařízené penalty po Vlčkově ruce o svém postupu do semifinále poháru. Chápu, že zklamání musí v ten moment být obrovské. Sám jsem pár podobných zažil…

Nechcete tomu uvěřit, cítíte se ponížený, nechcete se dívat na slavící soupeře. Nejraději byste okamžitě vypálili ze stadionu domů a s nikým nemluvili. Tohle všechno chápu.

V takové chvíli se ale také nejvíc ukáže, jak velký klub či osobnost jste. Zda i přes ten přetlak uvnitř dokážete podat soupeři ruku a uznat, že je vítěz. Velké kluby to dokáží. A Slavia?

Překvapilo mě, kolik fanoušků to opravdu dokázalo. Nehledalo výmluvy, nedělalo, že ruka nebyla, ale prostě uznali, že soupeř byl prostě lepší. O to šíleněji vypadá chování vedení slávistického klubu.

Pacient Stanislav Vlček (ano, bohužel je třeba tohoto bývalého sympatického hráče v průběhu zápasů takto titulovat, protože se chová šíleně) odmítne coby vedoucí mužstva podepsat zápis o utkání. Tohle je ostuda, trapárna a blbost, která se neděje ani v okresním přeboru.

Vlček mohl do poznámky k zápasu napsat cokoliv. Ale jeho ostentativní gesto jen ukazuje na jeho malost a také na to, že už v té chvíli se Slavia před nedělním derby rozhodla dostat sudí a celou komisi rozhodčích pod co největší tlak. Byť se to gesto nakonec zcela minulo účinkem.

Korunu všemu pak daly večerní čtvrteční tweety Jaroslava Tvrdíka. „Zápis o utkání jsme nepodepsali, protože jsme nedostali racionální vysvětlení udělení žlutých karet,“ napsal.

Co to má znamenat? Proč by měl sudí Vlčkovi podávat vysvětlení? Kde to proboha jsme? A proč druhým dechem Tvrdík píše, že výkon hlavního rozhodčího byl nezpochybnitelný na rozdíl od VAR?

Jen další demagogie. Pokud byl výkon hlavního sudího nezpochybnitelný, proč cosi zmateně píše o žlutých kartách, které byly důvodem k nepodepsání zápisu? Žluté karty totiž VAR opravdu neuděluje.

Závěrem demagog Tvrdík píše cosi o nádherném svobodomyslném fotbalu. A o tom, ať lidé nechají Slavii právo na to, být ukřivdění a myslet si, že sudí je poškodil, protože pro ně neodpískal penaltu za zákrok na Holeše.

Jenomže kdo je tu vlastně Slavia a co si doopravdy myslí?

„Nechte už toho prosím a pojďme se soustředit na neděli. Tohle bylo prostě špatný.“

„Jardo, tohle je zbytečný. Oni měli taky kopat penaltu a my měli dostat 2× červenou.“

„Nesouhlasím. Zápas jsme si prohráli sami chybami, špatnou reakcí na přeskupení Sparty.“

To je jen pár reakcí fanoušků Slavie, kteří většinově prokázali daleko větší formát než šéf klubu. A to je opravdu na pováženou. Je jasné, že Tvrdík coby schopný politický manipulátor se tu snaží vytvořit před nedělním derby tlak na rozhodčí.

Ale ten styl je opravdu ubohý. Pokud tedy chtěla Slavia ve středu v Edenu zahájit novou éru, nepovedlo se jí to. Být novým majitelem, tak by mě ale možná víc, než výkon na hřišti rozčaroval výkon muže, který klub vede a dělá mu ostudu.

Anketa

Je Jaroslav Tvrdík přínos pro český fotbal?
ANO
29,6 %
NE
70,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 216 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám