Hlavní obsah
Názory a úvahy

Chceme zásadní změnu aneb spolek seniorů slibuje spásu společnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Image by stockking on Freepik

V pátek 22.9. se v Kině Nadsklepí v Kroměříži konala estráda Chceme zásadní změnu. Senátorka známá sdílením dezinformací paní Hamplová, na své fanpage podpořila tuto akci a označila přítomné přednášející seniory za skutečné pardály svých oborů.

Článek

Díky tomu, že Herr Rajchl v komentářích poskytl link na záznam celé akce, v sobotu pršelo a mě přepadla masochistická nálada, vzal jsem sluchátka, připravil poznámkový blok a klikl jsem na play.

Na úvod se omlouvám, že jsem video o délce tří a půl hodiny nedokázal ani se sebezapřením dodívat celé. Předposlední výstup skutečného pardála Broni Sedláčka mě naprosto odrovnal, takže posledních dvacet minut jsem už prostě nedal.

Co teda tito pardálové a odborníci přednášeli? Velmi krátce by se to dalo shrnout jako snaha opomíjených seniorů strhnout na sebe ještě jednou pozornost a využít protiukrajinských a protivládních nálad v části společnosti. To by ale bylo jen povrchní shrnutí.

Pro varování – je to článek na styl TLDR.

Navození atmosféry

Na úvod si vzal slovo Petr Bohuš, který jasně nastavil, co bude společně se svými kolegy vařit – gulášek z protivládní a proruské/protiukrajinské propagandy, okořeněný konspiracemi a bludy s notnou dávkou polopravd a dezinformací.

Takže jsme se hned na začátek dozvěděli, že naše vlastizrádná vláda nás chce dostat do područí Německa. Prodá naše firmy, zbytek odrovná a zruší Benešovy dekrety.

Zazněla i obhajoba Ruska, kdy provládní média říkají, že cena ropy roste kvůli Rusku, což není pravda. Peťa asi zapomněl, že Rusko společně se Saudskou Arábií prodloužilo snížení těžby ropy do konce roku za účelem zvýšení cen ropy na světových trzích… Zazněla další předpověď o zvýšení cen pohonných hmot až na 70 Kč/l (poté, co Rajchlem avizovaných 100 Kč/l nevyšlo).

Jak je to s tím CO2?

Pan Pokorný zase mluvil o tom, že zástavba snižuje odpařování vody a zvyšuje teplotu, takže potřebujeme více rybníků a lesů a méně zástavby, ale stále mi tam chybělo, jak by to pan Pokorný chtěl udělat? Přestaneme stavět byty, školky, parkoviště, rozvíjet infrastrukturu, nařídíme lidem, že na svém pozemku musí zřídit les, případně jim ty pozemky rovnou zestátníme, abychom mohli tyto plochy zalesnit?

Musím říct, že jsem byl poněkud zklamaný, protože mne Peťa Bohuš v úvodu navnadil na dezinfo. Nakonec jsem se ale dočkal – Green Deal je podvod a CO2 nijak neškodí klimatu, ale je naopak prospěšný, protože CO2 se živí naše lesy a rostlinky, takže čím víc budeme produkovat CO2, tím lépe naše lesy a rostliny porostou.

Kyborgové a zkáza lidstva

Dalším v pořadí byl připraven pan Staněk, dle popisu na internetu slovenský ekonom, prognostik a proruský šiřitel konspiračních teorií. Bohužel se nemohl účastnit osobně, protože je nemocný. Poslal tedy alespoň video, po jehož shlédnutí s panem Staňkem musím souhlasit – je nemocný.

Peter Staněk začal klidným, ale naléhavým hlasem citovat scénáře několika sci-fi filmů. Mluvil o tom, že se staneme kyborgy, otroky společnosti díky AI. Nevím jestli bral v potaz skutečnost, že naše země neumí hladce zprovoznit ani web na prodej dálničních známek.

Prozradil nám, že posledních 30 let nás drží ve strachu (časově to vychází po pádu Sovětského svazu – asi náhoda). Země potají schválily smlouvy o tom, že voda a vzduch se budou obchodovat na burzách, bude vyvolána planetární krize, kterou budou řídit nadnárodní struktury, které ale zachrání jenom zlatou miliardu. Na všechny problémy už existují vynálezy a technologie, které ale nadnárodní korporace drží v patentových trezorech a prodejná věda posluhuje politickým elitám.

Jestli to nikdo ještě nezfilmoval, mohl by to být trhák.

Pozastavil se i nad tím, že lidé neumí pracovat s informacemi, což mne celkem pobavilo, protože jeho publikem jsou většinou lidé, kteří neumí jakýkoliv výrok ověřit a validita výroku se pro ně zvyšuje počtem emotikonů, vykřičníků a magickou formulí „toto vám ČT neukáže“.

Ke komentáři jeho videa nastoupila osoba s charakterovými vlastnostmi tak silnými, že pouhý pokus o jejich popis by zapříčinil můj okamžitý ban.

Tato osoba zkritizovala vládu i EU. Razila ruskou propagandu o Ukrajincích jako fašistech a nacistech, zpochybňovala pomoc ukrajinským občanům a přirovnávala je k bakteriím a bacilům, které ničí náš život.

I zde byl Green Deal tématem, protože to, co způsobuje klimatickou změnu je pro změnu nervový systém rostlinné říše, která na nás reaguje - opět dobrý námět na film.

Uhlí a dotace jsou budoucnost

Přednášky pana Noveského i pana Jandouska bych si dovolil spojit, protože ty byly poněkud fádní v porovnání s ostatními pardály.

Ivan Noveský, mluvil o tom, že on by dokázal snížit cenu energií na 50 % a ještě k tomu přivést do státní kasy 300 mld. Kč. Bohužel ale ani slůvkem nenaznačil jak, takže nemám co hodnotit. Asi další prohlášení ve stylu zvýšíme příjmy, snížíme výdaje.

Pan Jandejsek pro změnu mluvil o tom, jak porostou ceny potravin a jak stát musí dotovat hlavně výrobce na úkor menších zemědělců a to, že měli rekordní zisky přece není důvod pro to, aby dostali méně dotací. Zmínil i to, že nám sem Poláci vozí ukrajinská kuřata nakažená salmonelou. Což se u nás asi nikdy nestalo – například salmonela u českých potravin z drůbeže v roce 2017, 2018 nebo 2020.

Pro oba je Green Deal podvod, OZE jsou nesmysl a uhlí je budoucnost energetiky, kterou chce zlá EU zničit povolenkami, které nijak nesouvisí s klimatem. Samozřejmě – protože čím více CO2, tím víc nám porostou rostlinky. A ruku na srdce, kdo by nechtěl sklízet rajčata velká jako melouny?

Alternativní média a probuzení

Slovo si opět vzal moderátor večera – Peťa Bohuš, který po poněkud nezáživných přednáškách opět zatopil pod kotlem, aby dostal obecenstvo do varu.

Koncesionářské poplatky jsou zlo. Je to jen úplatek vlády médiím před krajskými, evropskými i státními volbami, aby jako posledně zvýhodňovaly vládní kandidáty. Pronesl, že oni nepotřebují veřejnoprávní média, protože už mají svá vlastní média.

Opět se probíralo, že vláda okradla důchodce, aby měla na plat generálního ředitele ČT. Ale ani on neřekl o kolik % mají důchodci menší důchod třeba oproti roku 2021, aby nám ukázal jasně tu zlodějnu.

Označil sebe i své publikum za „probuzené“ a povzbudil je, aby opatrně komunikovali s „neprobuzenými“ a sondovali, o čem s nimi mohou mluvit, protože o válce, energiích a covidu se s ostatními bavit nemohou. Vzhledem k tomu, jaký zastávají názor, ani se nedivím.

Zlatý hřeb večera

Zde konečně přichází zlatý hřeb večera, dámy a pánové. Pardál a odborník takových proporcí, který zastínil všechny přednášející. Prosím o potlesk. Dámy a pánové, dávám Vám Broooňu Sedláčka!

Pan Sedláček sešlápl pedály hned na úvod svého projevu. Podle něj nás naše armáda nikdy neubrání a nemá cenu utrácet za její výzbroj. Broňa ovšem zastává stanovisko, které zároveň vyvrací, když hned v další větě říká, že posíláme peníze na Ukrajinu místo toho, abychom vyzbrojovali naši armádu.

Uznává, že jsme ve válce, ale ve válce, kterou naše vláda vede proti vlastním občanům.

Ať už se jedná o informační válku, kterou proti nám vedou média a reklamy (ano čtete správně – reklamy) či o biologickou válku jako jsou chemtrails, biologické laboratoře na Ukrajině či změna genomu lidí. Pan Sedláček totiž ví, že vakcíny proti covidu mění lidský genom a sterilizují očkované ženy.

Mezi další hrozby jsou 5G a 6G sítě, které způsobují mozkovou mrtvici a srdeční zástavu, zbraně ovlivňující počasí či energetická zbraň, která slouží k zakládání požárů na dálku. Přece jsme všichni viděli ta tornáda, zemětřesení a požáry, podotkne. Green Deal je i podle něj výmysl, protože klima se začalo měnit až po tom, co začala létat letadla roznášející prášek ovlivňující počasí. To že NATO chce vyprovokovat válku nebo že se u nás plánuje odpálení špinavé bomby pod falešnou vlajkou, jsou jen další bonbónky, které házel publiku.

To, co mne ale naprosto odrovnalo, byla jeho řeč o cílené migraci – USA má mít strategii na vytvoření homogenní světle hnědé rasy v Evropě, která bude mít IQ 90, a tak bude hloupá na to, aby se vzepřela, ale dostatečně chytrá, aby mohla pro Američany pracovat.

Ale vše není ztraceno. Podle Broňu Sedláčka se můžeme bránit tak, že se vymaníme ze systému a vytvoříme paralelní společnost se svou vlastní armádou, zdravotnictvím, ekonomikou a měnou.

Závěr

Co jsem si ze shlédnutí záznamu přednášky odnesl?

Nápady na novou sci-fi povídku, utvrzení, že s těmito lidmi se opravdu nemá cenu bavit, bolest očí a uší a poznatky o tom, že klimatickou změnu způsobuje nervová soustava rostlinné říše, HAARP, prášek na ovlivňování počasí a emisní povolenky.

Zároveň, že se razilo tvrdé dezinfo včetně rad - nevěřte vládě, médiím, odborníkům. Místo toho věřte jen nám a našim médiím. Takže klasika- oficiální zdroje by lehce vyvrátily naše bludy, proto se na ně ani nedívejte.

PS - pokud jsem zkomolil jméno některého z vážených pánů pardálů, omlouvám se jim a slibuji, že můj další článek o nich už bude bez chyb.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz