Hlavní obsah
Názory a úvahy

Konspirátoři obhajující Jandejska objevili nový způsob šíření salmonely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Image by ninjason1 on Freepik

Nad některými názory musí hlavou kroutit i Silver

V kontrole zdravotní nezávadnosti potravin může někdo vidět ochranu zdraví obyvatel. Jiný prvky totality a omezení svobody. A někdo dokonce přijde i s medicínským objevem!

Článek

Státní veterinární správa nařídila stáhnout z prodeje kuřecí droby a díly firmy RABBIT kvůli obsahu bakterií salmonely. Zboží bylo staženo z prodeje a majitel společnosti Zdeněk Jandejsek se postavil k situaci čelem.

„Velice nás mrzí, že se nepodařilo zachytit zboží se salmonelou, přestože jsme udělali všechna opatření. Omlouváme se všem zákazníkům,“ reagoval Jandejsek.

Konec banálního a ničím nezajímavého příběhu? Ale kdepak…

Klub konspirátorů má exkluzivní benefity

Agrobaron Zdeněk Jandejsek je ve svém volném časem totiž vášnivých vyznavačem a šiřitelem konspiračních teorií. Dle něj se tak připravuje Velký reset, kdy nastane plánované snížení populace na planetě na 2-3 miliardy osob či názor, že demokracie je za zenitem a je třeba udělat převrat a změnit režim.

Jako člen kroužku vyznavačů konspirací tak má přístup k exkluzivní službě, kdy na jeho obranu přispěchají jak prostí konzumenti, tak i další šiřitelé, což mohlo být vidět i v případě RohlíkGate, kdy se sociální sítě rozhořely spravedlivým hněvem a lidé si zakládali účty u firmy Rohlík, aby je pak vzápětí mohli na protest zrušit. Šat mach!

Bylo tedy jen otázkou času, kdy zprávu Státní veterinární správy napadne někdo z dalších členů této vybrané společnosti a bude namísto pana Jandejska křičet ono pověstné Je to kampááááň!!!

Nový objev na poli mikrobiologie - smrtící radiátory

A nemuseli jsme čekat dlouho. S neotřelým vysvětlením na obranu pana Jandejska před totalitními mafiánskými praktikami pětidemolice přispěchal i vidlák Sterzik – člověk, který se rozhodně nebojí dávat vehementně na odiv svou naprostou neznalost jakéhokoliv problému.

Tentokrát si rozšířil portfolio témat, kterým nerozumí, o medicínskou mikrobiologii, když nám sdělil jedinečný a neotřelý způsob šíření bakterií, který může změnit náš pohled na svět.

„Víte, jak se to dělá, aby se v kuřecích drobech od Rabbitu našla salmonela? Vyndáte je z mrazáku, položíte na topení, ponecháte nějakou dobu v teple a zase vrátíte zpátky do mrazáku. Případně to ještě zopakujete. Nemusíte je rozbalovat ani nic jiného. Rozkaz zněl jasně. Muž s koženou brašnou nesmí projít. Že, Prouza!“ napsal rozhořčeně na svém twitterovém účtu.

Nad tím by kroutil hlavou i Silver

Ano, čtete správně. Naprosto nezávadné maso, které neobsahovalo bakterie salmonely se může změnou okolních teplot infikovat bakteriemi salmonely a to dokonce i přes neporušený ochranný obal.

Šokující zjištění, které nám podsouvá otázku jaké další bakterie se mohou šířit teplem. Můžeme onemocnět angínou, když se doma opřeme o topení? Stojí za šířením černého kašle topná sezóna? Je úkolem radiátoru (z lat.zářič) vyzařovat bakterie? Snažila se nás Pekarová Adamová varovat už v roce 2022, kdy oznámila, že máme raději nosit dva svetry než ohulit topení? Otázky, otázky…

Zemědělci brání svého barona

Do boje za právo prodávat kuřecí maso se salmonelou se přidala naprosto nečekaně i facebooková stránka My zemědělci.

V komentářích se můžeme přesvědčit, že se do boje za firmu RABBIT postavili i běžní konzumenti konspiračních teorií, kteří se navzájem ujišťují, že se jedná o účelovou lež a snahu zlikvidovat firmu pana Jandejska. Prostě hotová totalita.

„Jasný, propaganda, diskreditace odpůrců týhle odporný bruselský neosocialistický vládičky a meinstreamových přisluhovačů. Jak jinak, se neštítěj ničeho. Je to ubohý.“

Všudypřítomná totalita

Zajímalo by mě, jestli se jedná o odporné totalitní praktiky i v případě stažení produktů z Polska či Ukrajiny, které obsahovaly salmonelu, nebo jestli k naplnění této definice musí mít firma nejdříve členskou kartičku exkluzivního klubu konspirátorů a dezinformátorů.

Každopádně doufám, že Státní veterinární správa bude nadále šířit tyto totalitní praktiky a bude nadále kontrolovat zdravotní nezávadnost potravin bez ohledu na to ke kterému proudu či zemi se bude daná firma hlásit.

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Bakterie Salmonella

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz