Hlavní obsah

Se sexem ke zdravé psychice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://www.pexels.com/cs-cz/foto/muz-laska-zena-relaxace-6559666/

Sexuální půst může mít špatný dopad na naše zdraví a psychiku

Sex jako prožitek, který sdílíme s jiným člověkem má pozitivní dopad na naší psychiku a zdraví. Není to jen „šup sem šup tam“, ale blahodárně působí na náš mozek, který se i lépe okysličuje. Tak se pojďme podívat na řadu výhod.

Článek

Snížení stresu

Bylo prokázáno, že sexuální aktivita snižuje stres tím, že podporuje uvolňování endorfinů nebo-li hormonů štěstí, což jsou neurotransmitery, které fungují jako přirozené zvedáky nálady. Stejně jako když provozujete adrenalinové sporty.

Lepší spánek

Sexuální aktivita a orgasmus mohou podpořit relaxaci a usnadnit některým jedincům usínání. Dobrý spánek je pro duševní zdraví zásadní. Kdo by nechtěl usnout při první ovečce.

Zvýšená intimita

Pro lidi v romantických vztazích může zdravé sexuální spojení posílit emocionální vazby, důvěru a intimitu mezi partnery. Tato emocionální blízkost může přispět k celkové psychické pohodě.

Posílení sebevědomí

Pozitivní sexuální zážitky mohou zvýšit sebevědomí a obraz těla a podpořit pozitivní vnímání sebe sama.

Úleva od bolesti

Sexuální aktivita může vést k uvolnění endorfinů, které mohou působit jako přirozené léky proti bolesti. To může pomoci zmírnit drobné bolesti a bolesti.

Je důležité si uvědomit, že individuální zkušenosti se liší a ne každý může mít ze sexuální aktivity stejné výhody. Udržování zdravého psychického stavu navíc zahrnuje kombinaci faktorů, včetně emocionální pohody, sociálních vazeb a výběru životního stylu.

Tak pojďte vyplavovat Oxytocin!

Zase příště

Tom přepíná a končí

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz