Hlavní obsah
Aktuální dění

Obrazem: lávka u nádraží Smíchov půjde k zemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Topi Pigula

Ocelová lávka bude nahrazena bezbariérovou. Jen se neví kdy.

Dnes se uzavřela pěší lávka u Smíchovského nádraží. Kdy dojde ke slibované nové, bezbariérové, se neví.

Článek

Podle webu městské části Praha 5 přibude nejen nová lávka, ale dojde k celkové modernizaci prostoru. Má ho nahradit nová lávka o 160 metrů jižněji, přičemž se uvažuje o jejím otevření mezi léty 2026 - 2028. Rozmezí několika je dost dlouhá doba na to, aby došlo k posunutí termínu, což je v případě českých stavebních projektů smutná realita.

Foto: Topi Pigula

Nástup na lávky ze strany Smíchovského nádraží

Rozsáhlé lukrativní pozemky bývalého nákladového nádraží získala developerská společnost Sekyra Group. Spekuluje se o klientelistickém prodeji hluboko pod tržní cenou. Vyrůst tady nemá bydlení pro Pražany, ale bankovní centrum a hotel.

Foto: Topi Pigula

Pohled z uzavřené lávky

Lávka, téměř stoletá, se stala nejen plně funkčním pěším spojením z Radlic do Smíchova, ale i svým způsobem zajímavou technickou památkou. Teď půjde k zemi. „S ohledem na cestující dojíždějící z regionu, kteří dosud po vystoupení z vlaku či příměstského autobusu docházeli do okolí zastávek Křížová či Správa sociálního zabezpečení pěšky po lávce, tudíž jim postačovala úhrada jízdného PID do dojezdového pásma 0, budou pro majitele předplatních kuponů na lince 232 zastávky Smíchovské nádraží až Křížová společně zařazeny do pásem P i 0,“ uvedl mluvčí ROPID (Pražská integrovaná doprava) Filip Drápal.

Foto: Topi Pigula

Oblouk lávky z Radlic do Smíchova.

Náhrada pro pěší nebude zavedena, místo toho vznikne nová autobusová linka, která bude prostor objíždět dlouhým obloukem.

Foto: Topi Pigula

Bude se nám stýskat

Náhrada lávky, která má v budoucnu vzniknout, slibuje bezbariérový přístup a moderní řešení.

Foto: Topi Pigula

Lávka odsouzená k zániku

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz