Hlavní obsah
Lidé a společnost

Český slavík odhalil povahu zpěvaček: Uražená ješitnost Bílé, upřímné dojetí Farné a Absolonové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Vykoukal / Wikipedia Commons / CC BY 2.5

Monika Absolonová

Předávání cen Český slavík přineslo v letošním roce mnoho emocí. Ve většině případů to byl pocit radosti, štěstí či dojetí. Došlo ale i na úsměvy ne zcela upřímné a uraženou ješitnost.

Článek

Člověkem, který si zasloužil největší obdiv, byla zcela jistě Monika Absolonová. Poprvé v životě se probojovala do první trojice zpěvaček a odnesla si domů bronzového slavíka. Její dojetí bylo nefalšované. Asi ji ani nenapadlo, že by mohla takové ocenění získat. Jenže u Moniky se ke krásnému zpěvu přidávají ještě sympatie k její osobě. A ty umí diváci ocenit. Monika Absolonová je jednou z mála zpěvaček, které si na nic nehrají. Je vždy absolutně upřímná a co má na srdci, to má i na jazyku. Její častá prostořekost a upřímnost je jedním z faktorů, kterým si Monika získala srdce desetitisíců fanoušků v Česku. Slavnostní večer skoro celý proplakala dojetím. A neoplakávala jen svoji výhru, ale každý dojemný moment slavnostního předávání. Monika Absolonová je člověk se srdcem na pravém místě.

Zmínit musíme i Ewu Farnou. Ta letos všem vytřela zrak. Zvítězila totiž nejen v kategorii zpěvačka, ale stala se i absolutním vítězem celého ročníku. Z vítězství ve zpěvačkách byla nadšená a dojetá, ale absolutní vítězství vůbec nečekala, takže jí zisk tohoto titulu absolutně odrovnal. Ani Ewa Farna ze sebe nedělá namyšlenou megastar, kterou by rozhodně mohla být. Je vděčná za to, že může zpívat a že ji lidé mají rádi.

Rozmístění diváků v sále bylo letos poněkud zvláštní, nebo alespoň rozdílné od předchozích ročníků. Nesedělo se totiž v řadách tak, jak je tomu zvykem u běžných divadelních představeních, ale na ploše obecenstva byly umístěny stolky a u nich kolem dokola židle. U jednoho stolu se tak sešly dvě osoby, které absolutně souzněly, společně se dojímaly, fandily jedna druhé a celý večer ze srdce prožívaly. U jednoho stolu, kam putovalo mnoho cen večera, totiž seděla právě Monika Absolonová s Ewou Farnou.

Pak tu byl ale ještě jeden stůl, ke kterému zasedla mnohonásobná slavice a jedna z nejlepších zpěvaček, které Česko kdy mělo, Lucie Bílá. Své druhé místo přijala sice bez známek překvapení, ale na jejím úsměvu bylo vidět, že v něm mnoho upřímnosti není. Povrchní divák si toho ani nemusel všimnout, pozornějším však jistě neuniklo, že Lucie Bílá, která prohrála boj s Ewou Farnou, příliš nadšená není.

Třešničkou na dortu pak pro ni jistě bylo rýpnutí od moderátorské dvojice Sokol a Háma, kteří se snažili černým humorem urazit skoro každého v sále. Při věštění budoucnosti Českému slavíkovi, kdy měli moderátoři připraveno několik vtipných narážek, jak budou jednotlivé ročníky v budoucnosti vypadat, nezapomněli právě ani na Lucii Bílou. Řeč je o roku 2045, kdy by podle Sokola a Hámy měla tato mnohonásobná slavice vstoupit do síně slávy. Nezapomněli však dodat, že ji na tento slavnostní večer doprovodí její nový partner, kterému v té době bude čerstvých třicet let. Narážka to byla očividná a zjevně se tím Sokol s Hámou strefovali do zpěvaččina výběru partnerů. Každý její další partner je totiž mladší než ten předchozí. Lucie Bílé se to očividně dotklo a nezmohla se na nic jiného než na ironický úšklebek.

Takový je ale svět. Někdo je upřímný, na nic si nehraje, má srdce na správném místě, jiný si zase ze sebe neumí udělat legraci a prohru špatně snáší. Tak to ale vždycky bylo a vždycky bude. Vždyť jsme jenom lidé.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz