Hlavní obsah
Cestování

Ledová Praha 2023: Navštivte pražské památky s dětmi, některé i zcela zdarma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: se souhlasem Karelj

Ledová Praha je akce, během níž mohou rodiny s dětmi navštívit pražské památky zcela zdarma nebo s výraznou slevou. Navíc se akce pod názvem Ledová města koná i v jiných městech ČR. Zapojte se také. Je to snadné.

Článek

Akce Ledová Praha se koná jednou ročně již více než 20 let. Je určena rodinám s dětmi, které mají zájem poznat kulturu a historii nejen Prahy, ale i celé naší země. Akce se koná vždy od pátku do neděle v termínu na přelomu ledna a února, zpravidla kolem data pololetního vysvědčení.

Letos akci najdete pod názvem Ledová města, neboť se kromě Prahy koná i v jiných městech České republiky. Konkrétně se jedná o Brno, Plzeň, České Budějovice a Karvinou. Takže pokud jste z některého z těchto měst nebo bydlíte poblíž, zbystřete. I vy se můžete zúčastnit.

Ale zpátky k Praze. Termín letošního ročníku je od 3. do 5. února. Abyste mohli vybrané akce a objekty navštívit, potřebujete tzv. Ledovou kartu. Jak ji získáte? Není nic snadnějšího. Prostě jen vyplňte přihlašovací formulář na webových stránkách Ledových měst a pak si stačí vyzvednout svoje Ledové karty.

Foto: se souhlasem Karelj

Pohled na zasněženou katedrálu sv. Víta

Karty si můžete vyzvednout mezi 30. lednem a 3. únorem na recepci ústředí pořadatele, tedy Pionýra, na Senovážném náměstí v Praze, a to vždy mezi 9 a 17 hodinou. Pak už váš ledový víkend může začít.

Podrobný program letošního ročníku najdete na webových stránkách Ledových měst, ale dovolili jsme si pro vás vybrat pár tipů, které letos určitě stojí za to navštívit. Tak pojďme na to.

Zcela zdarma pro děti i dospělé je letos v rámci akce otevřen Armádní muzeum Žižkov, Národní památník hrdinů heydrichiády, Muzeum Policie České republiky a pro mladé sportovce i Síň slávy českého fotbalu. Ostatní objekty jsou za sice za vstupné, ale mnohdy se jedná o pouze symbolickou sumu.

Rozhodně si nenechte ujít návštěvu Pražského hradu, konkrétně okruh B. Kromě katedrály sv. Víta se podíváte i do starého královského paláce a do Zlaté uličky. Děti neplatí žádné vstupné a dospělí zaplatí polovinu. A to se rozhodně promítne do vašeho rodinného rozpočtu. Vstupné na tento okruh totiž stojí běžně 250 Kč pro dospělého a 125 Kč pro dítě. Čtyřčlennou rodinu tak takováto návštěva běžně vyjde na 750 Kč v případě nákupu jednotlivých vstupenek, nebo na 500 Kč v případě nákupu rodinné vstupenky. V rámci Ledové Prahy zaplatíte za celou rodinu pouze 250 Kč.

Foto: se souhlasem Karelj

Hlavní nádvoří Pražského hradu obarvené sněhem na bílo

Dále mají děti vstup zcela zdarma do většiny objektů Židovského muzea v Praze včetně synagog a židovského hřbitova. Dospělí pak platí plné vstupné. Mezi naše další typy pak patří velmi zvýhodněné vstupné do úchvatného Strahovského kláštera, na Petřínskou rozhlednu nebo na obě mostecké věže u Karlova mostu.

No a pokud si myslíte, že by vaše děti natolik kulturněhistorický program snad ani nebavil, můžete jim vybrat některé ze zábavněnaučných objektů. Mezi ně patří například Muzeum pražských pověstí a strašidel, Muzeum voskových figurín Madame Tussaud, Království železnic, Mořský svět, Muzeum Lega nebo projížďka loďkou Pražskými Benátkami.

V nabídce je toho samozřejmě ještě mnohem víc, tohle bylo jen pár tipů. Konkrétní výběr záleží na vás a vaší rodině, ale rozhodně je to příležitost, jak své dítě o pololetních prázdninách dobře zabavit, trochu ho vzdělat a ještě přitom podstatně ušetřit.

Tak snad už jen za nás poděkování spolku Pionýr, že už takových let organizuje tuto skvělou akci, která umožní návštěvu českých klenotů i těm, kteří by si to třeba jinak ani nemohli dovolit. A vám, čtenářům, přejeme, ať se vám návštěva Prahy nebo i jiných měst líbí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz