Hlavní obsah
Umění a zábava

MasterChef jde do semifinále: Petra uvařila skvěle, přesto vypadla. Péťa překvapil a má šanci vyhrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Cottonbro Studio / Creative Commons / pexels.com

Ilustrační foto

Máme za sebou další díl soutěže MasterChef Česko, ve kterém se utvořila semifinálové čtveřice. A je opravdu silná. Přestože se jednalo o venkovní výzvu, i tento týden jeden ze soutěžících musel soutěž opustit.

Článek

Díl, ze kterého se postupovalo do semifinále, byl velmi dramatický a plný zvratů. Soutěžící neočekávali, že se při venkovní výzvě bude vyřazovat. Přesto na tuto neoblíbenou část soutěže došlo. Výkony však byly velmi vyrovnané, pro porotce tak opět rozhodování nebylo jednoduché.

Největším překvapením dílu byl rozhodně Petr Slíva alias Péťa, který všechny odzbrojil svým dezertem. Jídlo to bylo lákavé už napohled. Péťa se však vaření zhostil s grácií a na něj poměrně netradičním klidem. Výjimečně pětičlenná porota nešetřila chválou. Petr se tak možná stává silným hráčem, který ještě může zamíchat kartami i v samotném finále soutěže. Z podceňovaného amatérského kuchaře je silný protihráč.

Tradičně skvělá Tereza Vyhlídalová alias Terka si tentokrát tolik nevěřila. Obvykle jsou její výstupy spojeny s notnou dávkou sebedůvěry, povýšenosti a namyšlenosti, avšak tentokrát byla pokornější. Připravovala totiž pokrm ze sumce, se kterým ještě nikdy nepracovala. Byla na ni znát nervozita, protože takový pokrm jí klidně mohl zlomit vaz. Nakonec se tak probojovala do semifinále, kde se s touto, pro některé diváky velmi nesympatickou, soutěžící znovu potkáme.

Jan Albrecht alias Honza připravil tatarák přesně podle zadání. Na pokrm se člověku sbíhaly sliny, přestože jej viděl pouze na televizní obrazovce. Honza tak znovu dokázal, že do finálové pětice právem patří a má své místo i v samotném semifinále. Přestože jeho výkon hodnotila porota slovně nejchladněji, takový pokrm mu postup zajistil.

Zbývající dva soutěžící bohužel nesplnili časový limit a své pokrmy nenaservírovali včas. Porotci však byli tentokrát benevolentní a nechali soutěžící jejich pokrmy dodělat. Oba dva přetáhli časový limit o 18 minut. Byla by škoda, kdyby tak skvělá jídla neměli možnost dodělat.

Nejtěžší chod připravoval Jakub Menšík alias Kuba. Byly to brambory v popelu s kaprem. I ostatní soutěžící se shodli, že toto jídlo nemá šanci dodělat včas. Kuba se s tím však pral statečně, přestože na něm byla vidět značná nervozita. Nakonec mělo jídlo velký úspěch a Kuba sklidil jen pochvalu. Jakub Menšík je jedním z nejsilnějších hráčů soutěže a velkým favoritem na vítězství letošního ročníku.

Petra Kamencová alias Petra vyhrála první snídaňové kolo, a tak měla možnost ostatním včetně sebe vybrat, co z nabízených pokrmů budou vařit. A to jí zlomilo vaz. Vybrala si pro sebe pokrm, ve kterém nebyla schopná jeden z komponentů správně připravit. A právě proto se tak výrazně zdržela. Šlo o pošírované vejce. I tak ale její výkon porota ohodnotila velmi kladně, dokonce se nad Petrou připraveným pokrmem rozplývala. Patřila však právě mezi soutěžící, kteří nestihli připravit jídlo v limitu, a byla horší než Kuba, a tak právě Petra dostala od porotců stopku. Její účast v soutěži skončila.

Příště nás čeká semifinále, kde bude opět rozhodovat vaření. Bude zase excelovat Kuba, nebo znovu překvapí Péťa? Jen aby všem nevytřela zrak sebevědomá Terka.

Zpracováno na základě televizního vysílání pořadu MasterChef Česko 2023 (Vysíláno 6.12.2023)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz