Hlavní obsah
Umění a zábava

Na Primu už nekoukáme. Reklamy jsou nesnesitelné a obsah už mnohdy nestojí za nic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Karolina Grabowska / Creative Commons / pexels.com

Dříve byla televize Prima naší oblíbenou televizní stanicí. Koukali jsme na některé seriály, které tam běžely, i na zábavně vzdělávací programy. Teď už na Primu ale nekoukáme raději vůbec.

Článek

Naším nejoblíbenějším pořadem byla show Máme rádi Česko, což je zábavně vzdělávací pořad, který moderuje Libor Bouček. Kapitáni družstev Jakub Prachař a Vojtěch Kotek si tam vždy zvali zajímavé hosty. V pořadu se člověk dozvěděl vždy něco nového a ještě se pobavil. Jenže už druhým rokem se na pořad nedíváme. A není to proto, že by nás už nebavil.

Na pořad jsme se totiž vždy dívali bez reklam. Máme službu, která umožňuje až týden zpětného přehrávání. Pustili jsme si tak pořad vždy se zpožděním, abychom veškeré reklamy v něm mohli přeskočit. Pak ale Prima zakázala přetáčení. Ze dne na den přestal být tento i všechny ostatní pořady televize Prima pro nás zajímavé.

Minulý týden jsme se rozhodli, že to zkusíme a že se na pořad podíváme i s reklamami. Přestože má pořad jen asi 80 minut, byly v něm tři reklamy. Každá o délce téměř deseti minut. Poslední reklama je však v tomto pořadu pravidelně umisťována asi tři minuty před samotný konec pořadu, což z principu věci odporuje logice. Abych čekal na jedinou poslední otázku deset minut, je pro mě ztráta času.

Na tom ale Prima právě těží. Ti, co se na pořad dívají v reálném čase, mohou sice odejít od obrazovek, nebo přepnout na jinou televizní stanici, což ostatně mohli vždy, ale ti, co mají službu zpětného přehrávání takový luxus nemají. Služba se pozastaví a není možné s ní udělat cokoli, dokud neshlédnete požadovanou délku reklamy.

V době, kdy Prima zakázala přetáčení reklam, nám to bylo velmi líto, protože jsme její obsah měli docela rádi. Dnes už bychom se k ní ale nevrátili, i kdyby opět bylo přetáčení reklam umožněno. Obsah, který stanice nyní vytváří, není často koukatelný. Človek by řekl, že tím, že bude Prima vydělávat více peněz na reklamách, bude její obsah kvalitnější. O to jí i přece šlo. Vždyť předtím, než bylo přetáčení reklam zakázáno, běžely na této stanici spoty, že její pořady vznikají právě díky zisku z reklamy, tak ať ji nepřetáčíme.

Jenže omyl. Úroveň pořadů šla hodně dolů. V posledních týdnech uvedený seriál o cestování časem Eliška a Damián je toho důkazem. V tomto počinu nefunguje vůbec nic. Seriál je plný naprosto tragických hereckých výkonů, někdy až směšných dialogů, amatérské kamery i plochých postav příběhu. A k tomu všemu byla do hlavní role obsazena Emma Smetana, která jen potvrdila, že opravdu není herečkou. Na seriály jako Zoo nebo Slunečná jsme naštěstí nikdy nezačali ani koukat.

Prima by se měla zamyslet a přijít se zajímavějším a hlavně kvalitnějším obsahem. Takto jí totiž odejde velké množství jejich příznivců. Seriál Eliška a Damián má na Československé filmové databázi pod 10 procent a je označen za jeden z nejhorších seriálů všech dob. Na internetu se to navíc jen hemží negativními recenzi. Prima i tak pořad vysílá v hlavním vysílacím čase.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz