Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nebylo toho Pohlreicha už dost? Šéf se vrací a bude hodnotit jídla z grilu. Moderovat bude Pagáčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich je bezesporu jeden z našich nejslavnějších kuchařů. Už mnoho let se pravidelně objevuje na televizních obrazovkách. Teď bude mít nový pořad. Ale nebylo ho už na televizních obrazovkách dost?

Článek

Zdeněk Pohlreich se do povědomí televizních diváků dostal v roce 2009, kdy začal moderovat pořad Ano, šéfe!, ze kterého se v průběhu let stala legenda televizní zábavy. A moderoval ho až do roku 2018. Mezitím si zkusil ale i jiné formáty pořadů, kde divákům ukazoval své kuchařské fígle. V posledních letech jsme ho ale na obrazovce mohli vídat daleko méně.

Pohlreich je přeci jen vytíženým podnikatelem. Vlastní vyhlášený podnik v centru Prahy s názvem Café Imperial i vedlejší restauraci Next Door. Na Starém Městě můžete objevit ještě jeho restauraci Divinis, která se zaměřuje na italskou gastronomii. I přesto se ale občas v televizi objeví. Jako host a náhrada za nepřítomného Radka Kašpárka odmoderoval několik epizod pořadu MasterChef Česko v roce 2021. V roce 2023 měl pak vlastní pořad na televizi Nova s názvem Pohlreichův souboj restaurací, kde proti sobě stály v přísném souboji špičkové české restaurace.

Jenže 66letý Pohlreich zřejmě stále nemá dost. A tak se na jaře letošního roku vrací opět pod taktovkou televize Prima. Pořad Česko na grilu bude netradičním konceptem, avšak otázkou zůstává, zda se bude na co koukat. V pořadu se proti sobě totiž postaví deset párů milovníků grilování. Hodnotit je bude právě Zdeněk Pohlreich s Martinem Svatkem, který je jedním z našich top kuchařů.

Tito dva kuchaři ale budou soutěžící pouze hodnotit. Moderování připadne české herečce Patricii Pagáčové, se kterou vytvoří duo moderátor Tomáš Zástěra. A právě to je největší otazník, který nad pořadem visí. Zdeněk Pohlreich všechny své pořady moderoval a držel je v určitých intencích. Jak ale zvládne roli, kde bude pouze v roli porotce, je zatím velkou neznámou.

Nebylo už Zdeňka Pohlreicha na televizních obrazovkách dost? Už když po deseti letech pořadu Ano, šéfe! s natáčením končil, prezentoval televizní činnost jako něco, co už ho nebaví a že už toho bylo dost. Jenže uplynulo dalších šest let, Pohlreicha jsme za tu dobu měli možnost vidět hned v několika pořadech. Kromě zmiňovaného Pohlreichova souboje restaurací se objevil i v pořadu Superšéf: 24 hodin do pekla a zpět a to jen 2 roky po skončení jeho původního pořadu, dále pak v pořadu První večeře nebo Jak to bylo, šéfe? A nyní hlásí velký návrat touto pro diváky zatím neznámou show plnou otazníků.

Pořady se Zdeňkem Pohlreichem se vždy těšily popularitě. Těžko říci, zda tomu tak bude i v tomto případě, protože nejlepší televizní léta má už kuchař za sebou. Lidé chtějí vidět nové tváře a čekají na nové talenty. Úspěch pořadu je tak opravdu ve hvězdách.

Zpracováno na základě:

a na základě vlastního názoru

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz