Hlavní obsah
Cestování

Nová vyhlídka na Prahu ze střechy nově otevřeného hotelu nabízí úžasné panoramatické výhledy

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: TRAVELER

Vyhlídka na Prašnou bránu a Masarykovo nádraží ze střechy hotelu, v pozadí Týnský chrám a Pražský hrad

Vyhlídek, odkud můžete naše krásné hlavní město spatřit z tak trochu jiné perspektivy, najdete v Praze velké množství. Jenže ne vždy to musí být zrovna vyhlídková věž, kam povedou desítky či stovky schodů.

Článek

Praze se přezdívá stověžatá. A je nasnadě proč. Stačí se na město podívat z některé z pražských vyhlídek a hned je to člověku jasné. Jenže Praha má možná i více než sto věžiček. Když chceme město spatřit z ptačí perspektivy, volíme většinou právě ochozy kostelních věží. Mezi ty nejnavštěvovanější patří Prašná brána, mostecké věže Karlova mostu, věž Staroměstské radnice či Petřínská rozhledna.

Někteří návštěvníci hlavního města ale volí i moderní alternativy těchto středověkých vyhlídek. Často tak shlížejí na město například ze střešních teras domů, hotelů a obchodních domů. Jako stvořená je proto například střecha obchodního domu Kotva, kde se nalézá i restaurace. Tato vyhlídka je ale momentálně v rekonstrukci, stejně tak jako střecha paláce Lucerna. Impozantní výhledy se nám ale naskytnou například i ze střešní terasy Tančícího domu nebo ze střechy domu Radost neboli bývalého Domu odborových svazů na náměstí Winstona Churchilla.

Nedávno ale otevřela zcela nová vyhlídka přímo v centru města. Okolí Masarykova nádraží prošlo v posledních letech mnoha změnami. Vyrostlo zde hned několik nových, moderních a často i velmi vysokých domů, ve kterých sídlí kanceláře či hotely. A právě na jednom z hotelů s názvem Cloud One je nyní k dispozici veřejně přístupná vyhlídka na panoramatické střeše budovy.

Hotel najdeme v těsné blízkosti Masarykova nádraží směrem ke křižovatce U Bulhara. Výhodou je, že nebudeme muset zdolávat žádné schody. Až nahoru nás vyveze pohodlný a zcela nový luxusní výtah. Jenže tak úplně zadarmo to také nebude. Na panoramatické střeše hotelu Cloud One je totiž bar. Na druhou stranu si tu můžeme vychutnat kávu nebo drink a přitom shlížet na Prahu ze zcela netradičního úhlu.

Absolutně nejlepší výhled je zde na Hybernskou ulici, na jejímž konci se přímo proti nám tyčí jedna z dalších oblíbených vyhlídek, Prašná brána. Ještě lépe ale uvidíme věže Masarykova nádraží. Ve větší vzdálenosti nás pak ohromí i věže Týnského chrámu u Staroměstského náměstí, stejně jako Petřín a Hradčany na obzoru. Z jiné strany vyhlídky pak máme jedinečné a netradiční výhledy na pomezí Žižkova a Vinohrad.

Tím, že je tato terasa panoramatická, máme celou Prahu doslova jako na dlani. Sice se nenacházíme v nějaké závratné výšce nad městem, na druhou stranu se ale nacházíme v centru města, takže většinu hlavních pamětihodností odtud vidíme velmi dobře. A o těch věžičkách, které nepoznáme, se můžeme dohadovat, jakému kostelu či stavbě asi patří.

Pražské střechy jsou v tomto ohledu zcela jedinečné. Každá z nich totiž nabízí pohled na stejné město, z každé z nich ale Praha vypadá úplně jinak. A právě nyní ji můžeme poznat zase z trochu jiného úhlu, než na jaký jsme byli dosud zvyklí.

Zpracováno na základě:

a na základě návštěvy vyhlídky z panoramatické terasy hotelu Cloud One

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz