Hlavní obsah
Umění a zábava

Semifinále AZ-kvízu: Přehlídka nevědomosti bratrů Bendigových byla nesnesitelným utrpením

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Show Jana Krause, FTV Prima / Wikipedia Commons / CC BY 3.0

Jan Bendig

Druhé semifinále speciálního vydání AZ-kvízu, ve kterém soutěží celebrity, se neslo ve znamení nevědomosti, chyb a extrémně dlouhé stopáže. Do finále tak postoupil ten, kdo nevěděl prakticky nic.

Článek

Po prvním semifinále AZ-kvízu celebrit neboli ČT art kvízu, ve kterém Leoš Mareš porazil Bena Cristovaa a stal se tak prvním finalistou, přišlo druhé semifinále, ve kterém se spolu utkali bratři Bendigovi. Jan a Marsell otevřeli pořad velmi vesele. Byli totiž plní vtipu a elánu. Dopadlo to ale úplně naopak.

Marsell Bendig nevěděl prakticky nic a pouze u náhradních otázek tipoval, zda je tvrzení pravdivé, či nikoli. Jan Bendig na tom sice nebyl o moc lépe, na některé otázky ale odpověď znal. I tak to byly naprosto tristní výkony, které svědčí o jejich všeobecné nevědomosti. V AZ-kvízu se sice někdy pokládají těžké otázky, bratři Bendigové ale předvedli, že jim nevyhovují otázky z žádného vědomostního okruhu. Bez odpovědi tak zůstaly i otázky, ve kterých moderátor Aleš Zbořil zjišťoval, kdo byla Emma Destinová, nebo co to je koláž. Naopak jsme se ale od soutěžících dozvěděli, že Britney Spears je známou znojemskou rodačkou.

Oba bratři sice věděli, že účelem hry je spojit tři strany pyramidy, ani jeden z nich však nepostupoval tak, aby se mu co nejrychleji podařilo tyto strany spojit. Oba začali zcela nelogicky a skákali po celé pyramidě z místa na místo. V polovině pořadu jim dokonce musel moderátor oznámit, že zatím vyhrává ten, kdo má černá pole. To byla paralela na to, že černou barvou se označují pole, která nebyla zodpovězena, nebo byla zodpovězena chybně.

Právě kvůli chybným odpovědím a nelogičnosti při jejich výběru se toto semifinále natáhlo na neuvěřitelných 22 minut, po které šlo jen těžko udržet pozornost. Oba soutěžící se sice neustále smáli tomu, že nic nevědí, ale pro diváka to muselo být nekonečné utrpení. Za celou dobu neřekli nic vtipného a jejich komentáře k otázkam se opravdu nedaly poslouchat. Aleš Zbořil už také místy ztrácel trpělivost a při poslední otázce dokonce Marsellu Bendigovi pokýváním hlavy prozradil, že tvrzení je pravdivé, aby už byl konečně konec. Ve finále to tak Leoš Mareš z hlediska koncentrace opravdu nebude mít lehké.

Abychom ale nemluvili pouze o chybných odpovědích soutěžících, chybu tentokrát udělala i Česká televize. V pořadu totiž padla otázka, zda je pravda, že Iveta Bartošová vydala v roce 2008 album s názvem Jako Fénix. Moderátor sice Janu Bendigovi potvrdil, že je to pravdivé tvrzení, v tomto případě se ale mýlil i on. Iveta Bartošová se na hudební scénu vrátila v roce 2008 výběrovým albem Jsem zpátky a na podzim téhož roku vydala zcela nové album s názvem 22. Píseň Jako Fénix se na něm skutečně nachází, v žádném případě ale toto album nenese její název. Chybička se sice vloudí, ale takové chyby by se ve vědomostním pořadu vyskytovat neměly.

Bylo by hezké sledovat velký finálový boj, ve kterém se Leoš Mareš utká s celebritou, která je takového souboje hodna. V tomto případě to ale spíš vypadá na pár minut utrpení Marsella Bendiga, ze kterého půjde Leoš Mareš přímo k bankomatu. Česká televize by příště měla soutěžící do speciálních vydání AZ-kvízu volit s větší rozvahou. Tohle se určitě nepovedlo. A zklamaný bude především televizní divák.

Zpracováno na základě:

a na základě sledování ČT art kvízu s Janem a Marsellem Bendigovými

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz