Hlavní obsah
Cestování

Prague City Tourism slaví 65 let a nabízí zlevněné vstupy do mnoha pražských objektů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ricardolovesmonuments / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Pohled na věž jako součást Staroměstské radnice

Prague City Tourism je nástupcem Pražské informační služby. Letos slaví 65 let svého působení a nabízí od února až do dubna víkendové zlevněné vstupy na některé pražské objekty. Zúčastněte se této jedinečné akce také.

Článek

V období od února do dubna nabídne Prague City Tourism každý víkend zlevněné vstupné na jednu z pražských věží a vy tak budete moci spatřit nové a někomu možná i neznámé a zajímavé výhledy na hlavní město České republiky.

Foto: Martin Frouz/Magistrát hl. m. Prahy / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Gotická kaple v interiéru Staroměstské radnice

Všechny objekty budou zpřístupněny za cenu 65 korun na osobu a bude možné je navštívit vždy v určitou sobotu a neděli dle otevírací doby objektu. A pozor! Začíná se už tento víkend, tedy 11. a 12. února. Jako první objekt je zpřístupněna Staroměstská radnice. A to nejen věž s vyhlídkou, ale součástí vstupného budou i komentované prohlídky radnice, které vás zavedou do úchvatné gotické kaple, podzemních prostor i reprezentačních sálů. Samozřejmostí je i nahlédnutí do místnosti, kde jsou uschováni apoštolové, pokud zrovna nepobíhají na orloji.

Pokud máte zájem akci navštívit, vyhraďte si dostatek času. Prohlídka prostor radnice zabere 90 minut. Další čas pak strávíte stoupáním na věž a kocháním se úžasným výhledem nejen na Staroměstské náměstí.

Foto: W.Rebel / Wikipedia Commons / CC BY 3.0

Reprezentační prostor Staroměstské radnice

V dalších týdnech nás čekají jiné pražské věže. Hned další víkend 18. a 19. února to bude monumentální zvonice kostela sv. Mikuláše na Malostranském náměstí, další dva víkendy pak můžete navštívit nejdříve Staroměstskou mosteckou věž a poté Malostranskou mosteckou věž, které tvoří vstup na slavný Karlův most.

Příští týden vám tuto akci zase připomeneme a možná již odhalíme další věže, které nás v rámci této akce ještě čekají. Tak ať se vám prohlídka líbí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz