Hlavní obsah
Cestování

Prague City Tourism slaví 65. narozeniny: Tento víkend další zlevněné vstupy do pražského objektu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Avinash Bhat / Wikipedia Commons / CC BY 2.0

Vrcholy kostela sv. Mikuláše na Malé Straně z jedné z pražských vyhlídek.

Prague City Tourism je nástupcem Pražské informační služby. Letos slaví 65 let svého působení a nabízí od února až do dubna víkendové zlevněné vstupy na některé pražské objekty. Zúčastněte se této jedinečné akce také.

Článek

V období od února do dubna nabídne Prague City Tourism každý víkend zlevněné vstupné na jednu z pražských věží a vy tam budete moci spatřit nové a někomu možná i neznámé a zajímavé výhledy na hlavní město České republiky.

Všechny objekty budou zpřístupněny za cenu 65 Kč na osobu a bude možné je navštívit vždy v určitou sobotu a neděli dle otevírací doby objektu. Minulý víkend, 11. a 12. února, se uskutečnila první z těchto akcí. Se slevou byla návštěva prostor Staroměstské radnice a její věže.

Tento víkend, 18. a 19. února, se můžete podívat do monumentální a úchvatné zvonice kostela sv. Mikuláše na Malostranském náměstí. Kdo tento kostel nezná, tím spíš by měl k němu zavítat. Je doslova pár kroků za Karlovým mostem na Malé Straně.

Foto: Gerd Eichmann / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Malostranské náměstí v pozadí s monumentálním kostelem sv. Mikuláše

Kostel samotný pochází z počátku 18. století a je postaven v barokním slohu. Na první pohled vás zaujme jeho monumentální kupole u chrámové části kostela. Zvonice kostela, do které se při této akci podíváte, má samostatný vchod. Při stoupání minete 350 kg těžký zvon, který se jmenuje stejně jako samotný kostel, tedy Mikuláš.

Z věže se vám naskytnou úžasné výhledy jak na Pražský hrad a jeho okolí, na vrch Petřín se známou rozhlednou, tak i směrem na Staré a Nové Město a Karlův most. Tak si určitě o víkendu udělejte čas a běžte se na tento skvost podívat.

Následující dva víkendy bude možné navštívit vždy po jedné z mosteckých věží, nejprve Staroměstskou mosteckou věž, poté Malostranskou mosteckou věž, které společně tvoří vstup na slavný Karlův most.

Příští týden vám tyto akce zase připomeneme a možná již odhalíme další věže, které nás ještě v rámci této akce čekají. Tak ať se vám výstup na věž líbí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz