Hlavní obsah
Umění a zábava

StarDance se po řadě kontroverzí vrací na obrazovky: Vrátit by se měla i Kostková v roli moderátorky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Tereza Kostková

Pořad StarDance je jedním z těch nejsledovanějších na České televizi. Je to ale pořad i nesmírně nákladný, a tak k jeho vysílání tato veřejnoprávní televize přistupuje s největší opatrností. Překvapivě se ale vrátí už letos.

Článek

Taneční soutěž StarDance podle formátu britské show vysílá Česká televize již od roku 2006. V každé řadě se utká několik párů, v posledních letech tradičně deset, složených z profesionálního tanečníka či tanečnice a celebrity. Právě známé osobnosti musí prokázat, že jsou schopny se během pár týdnů naučit hned několik tanců, které pak budou v přímém přenosu prezentovat před obecenstvem, moderátory, porotou, a hlavně před více jak milionem televizních diváků.

Přestože je ale pořad prakticky vždy jedničkou večera, nevysílá tuto soutěž Česká televize každý rok. A to zejména z důvodu její nákladnosti. V roce 2023 se tak uskutečnila teprve dvanáctá řada. V posledních letech bylo zvykem, že se nová řada vysílala vždy jednou za dva roky. Měli jsme tu desátou řadu v roce 2019, jedenáctou řada v roce 2021 a zmiňovanou dvanáctou v loňském roce.

Po loňském úspěchu se ale Česká televize rozhodla, že třináctou řadu pořadu uvede zcela nečekaně již letos na podzim, přestože loňský ročník provázela řada kontroverzí. Jednalo se zejména o účast pekaře a cukráře Josefa Maršálka v roli tanečníka. Porota byla několikrát nařčena z toho, že Maršálkovi nadržuje. Přestože cukrář na parketu nepřevedl nic, co by se tanci podobalo, porota ho často chválila. Nakonec se mu podařilo postoupit mezi pět nejlepších párů a vyřadit tak velké favority soutěže, jakými byli bezesporu Richard Krajčko nebo Marek Adamczyk.

Letošní sestava celebrit, která se pokusí získat titul král či královna tanečního parketu, zatím nebyla oznámena, ale jak bývá zvykem, brzy se jistě začnou vynořovat první jména, na která se od podzimu budeme moci těšit. Nebyla oznámena ani změna ve složení poroty, kde už se tradičně v roli porotců objevují Zdeněk Chlopčík, Tatiana Drexler a Richard Genzer.

Kritiku ale pořad schytal i za to, že se oblíbený moderátor Marek Eben často netaktně navážel do soutěžících a jeho dvojsmyslné vtipy byly někdy zcela za hranou pořadu na veřejnoprávní televizi. Stejně tak došlo i na kritiku toho, že StarDance je pořad, který na veřejnoprávní televizi nepatří vůbec, protože svou formou zcela odporuje tomu, co by veřejnoprávní televize měla vysílat.

Loňská řada byla ale poznamenána také něčím zcela nečekaným. Moderátorka Tereza Kostková ve finálovém dílu naznačila, že se na moderování další řady podílet nebude a že nastal čas se rozloučit. Přesto se už nyní objevily informace, že i třináctou řadu budou mít v moderátorských rukou právě Marek Eben a Tereza Kostková. Pokud tomu tak bude, můžeme očekávat, že se další řada poveze v zajetých kolejích tak, jak jsou na ni lidé zvyklí.

Třináctá řada StarDance se sice začne vysílat až na podzim, ale Česká televize nás do té doby bude jistě zásobovat aktuality o tom, jaký ročník nás letos čeká. Možná nás jméno některého účastníka překvapí.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz