Hlavní obsah
Názory a úvahy

StarDance: Vypadla Tereza Mašková, Josef Maršálek stále zůstává. To diváci nehodnotí tanec?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Marko Zirdum / Creative Commons / pexels.com

Ilustrační foto

Máme za sebou další díl zábavné soutěže StarDance, kterou vysílá Česká televize. I tento díl se postaral o velké překvapení. Vypadl schopný pár Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti. Josef Maršálek nadále zůstává.

Článek

StarDance je pořad především o tanci. Známé osobnosti v párech s profesionálními tanečníky a tanečnicemi tvrdě trénují, aby ze sebe každý sobotní večer vydali to nejlepší. Pro někoho ale jeho cesta skončit musí. Tentokrát museli z kola ven Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti. Pár sice nepatřil k favoritům pořadu jako například Richard Krajčo, který vypadl minulý týden, ale rozhodně nepatřil ani mezi ty slabší, kteří by si zasloužili v pořadu skončit. To ostatně potvrdilo i hodnocení poroty. Pár získal od porotců celkem 23 bodů.

Jenže ve StarDance hrají velkou roli televizní diváci, kteří svými hlasy prostřednictvím textových zpráv SMS hlasují pro své favority. A tady je právě ten kámen úrazu. Diváci nehodnotí to, jak taneční pár zatancoval, většina z nich to ani nedokáže posoudit. Jsou to přece jen laici. Rozhodují se na základě sympatií, jaké k danému páru chovají. A to je v taneční soutěži tak trochu škoda. Znovu tak musel soutěž opustit nadějný pár, který mohl mít ještě spoustu tanců před sebou.

V soutěži naopak zůstává od počátku nejslabší pár Josef Maršálek a Adriana Mašková. Přestože se Adriana Mašková snaží dostat z Josefa Maršálka to nejlepší, ani její zkušenosti jí k tomu bohužel nestačí. Josef Maršálek se pro tanec nenarodil. To ale samozřejmě nesnižuje jeho odhodlání. Ke každému tanci přistupuje stejně zodpovědně jako ostatní soutěžící. Ve skvělém výkonu mu však brání zejména jeho tělesná konstituce. Divákům je však očividně sympatický, protože právě v diváckém hlasování musel vždy obdržet více hlasů než každý z párů, který zatím pořad opustil.

Porota StarDance má ale očividně jiný názor. Pár Josef Maršálek a Adriana Mašková se na základě jejich bodování pravidelně umisťuje ve spodní části výsledkové tabulky, mnohdy na její poslední příčce. Možná je trochu škoda, že se body od poroty v určitém měřítku nezohledňují spolu s diváckým hlasováním. Přeci jen je to stále pořad o tanci. Zábava je jeho nedílnou součástí, ale pohled na krásně tančící pár je v tomto formátu nejdůležitější.

Pokud totiž diváci Josefa Maršálka tolik milují, mohlo by se stát, že ho uvidíme dokonce i ve finále. Jenže vzhledem k tanečním výkonům do něj rozhodně nepatří. Diváci svým hlasováním mohou způsobit to, že takový pár se pak bude ve finále pořadu starat spíše o zábavu, aniž by skutečně předváděl to krásné taneční umění, které mohl předvádět jiný pár. Už se tak stalo v historii soutěže několikrát. Například v první řadě se do finále dostal Václav Vydra, v roce 2015 skončil na třetím místě ve finálovém kole Lukáš Pavlásek.

V letošním ročníku StarDance je mnoho skvělých párů, které mají šanci na vítězství. Snad je lidé svým nerozvážným hlasováním nepošlou domů dřív, než ukáží, co se v nich všechno skrývá.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz