Hlavní obsah
Názory a úvahy

Dobré u bohatých, ale špatné u chudých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Jedna stejná událost. Když jste bohatí, je na vás pohlíženo pozitivně. Když jste ale chudí, jste v podstatě stejně odepsaní jako ta nejnižší indická kasta.

Článek

Bohatí to mají v životě jednodušší. I zdárný neúspěch lze v jejich podání prezentovat jako povedený kalkul. Zatímco u chudých je to jejich úděl, který si svou leností beztak zasloužili. A žádné slitování nezasluhují. Pojato satiricky! Inspirací mi byl můj oblíbený podcast.

Nedokončil jsi školu

Bohatý: Šel si zkrátka za svým, věděl to a škola ho stejně jenom zdržovala. A teď je z něj milionář. Školy jsou irelevantní pro úspěch.

Chudý: Žádný lumen to nikdy nebyl a ještě navíc byl línej. Neměl na to a stejně tak to má i v životě, loser.

Jeden z rodičů nepracuje

Bohatí: No víš, on nemusí pracovat. Chce se starat o rodinu a věnovat se svým koníčkům. Dobře pro ně. A když si to můžeš dovolit, udělej to, protože žiješ jen jednou.

Chudí: Peněz nemají nazbyt, ale pracovat se mu nechce. Že prej si chce užívat volnýho času. Ať se nediví, že sotva vyžijou.

Jezdíš starým autem

Bohatí: No, víš. Ona stále jezdí svým starým autem. Ty peníze ji vůbec nezměnily a je to normální holka, co si ji pamatujeme od mládí.

Chudí: Jezdí tou hlučnou vejtřaskou, která nám tu akorát znečišťuje ovzduší. Ani pořádný auto si nepořídí. Životní prostředí jim určitě nic neříká.

Kupování si drahých zbytečností

Bohatí: Koupila si iPhone. Chtěla si udělat radost. Poslední 2 týdny pracovala přesčas. Zaslouží si to.

Chudí: Koupila si iPhone. Co za nezodpovědnou osobu to je. Kdyby si radši spořila, protože s jejím příjmem to na žádnej velkej důchod nevypadá.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám