Hlavní obsah

Sadílek a Canizares: Jak bizarně přijít o velký turnaj

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: isport.blesk.cz / greatsofthegame.tumblr.com

Záložník Michal Sadílek přišel svou chybou o fotbalové mistrovství Evropy. A to svojí chybou - a dokonce hloupější než Santiago Canizares v roce 2002 před mistrovstvím světa.

Článek

Česká fotbalová reprezentace už pomalu vyhlíží první zápas na fotbalovém mistrovství Evropy proti Portugalsku. V jeho kádru se s jistotou objeví i hvězdný Cristiano Ronaldo. A navíc se hraje v pro Čechy blízkém Lipsku. Všechny předpoklady nastiňují, že by se mělo jednat o skvělé mistrovství. Český fotbal zažívá totiž skutečně nadprůměrné časy.

Cyklista Sadílek

Michal Sadílek, fotbalista nizozemského FC Twente Enschede s cenovou 8 milionů EUR podle severu transfermarkt.com, se jen pár dnů před turnajem zranil. Zcela banálně při vyjížďce na kole během dne volna v rámci přípravy. Utrpěl tržnou ránu v oblasti bérce.

Možná naivně jsem si doteď myslel, že profesionální fotbalisté mají v rámci sezony rizikové činnosti, jako je například jízda na lyžích, zakázány. Český fotbalista je určitě velkým smolařem. Protože pokud směřujete svou celou sezonu k této akci a máte být jednou z hlavních osobností týmu, je vypadnutí z týmu kvůli vyjížďce na kole bizarní záležitostí. A s psychikou tento fail udělá určitě své.

Smolař MS 2002 Santiago Canizares

Samozřejmě mohu spekulovat nad neprofesionalitou a přílišným rizikem, ale nevím, za jakých okolností se nehoda stala a zda se fotbalisté těchto aktivit před turnaji raději zdržují. Nehoda mi dala ale vzpomenout na španělského gólmana Santiaga Canizarese, který se v roce 2002 měl stát gólmanem č. 1 španělského výběru pro MS světa 2002 v Japonsku a Jižní Koreji. Gólman Valencie stál dlouhá léta ve stínu Ikera Casillase, který o post jedničky přišel kvůli výkonově nepovedené sezoně.

Jenže opět před turnajem přišla zpráva, že Canizares se kvůli zranění turnaje nezúčastní. Důvod? Bizarní. Přetržená šlacha na prstu u nohy, kterou zapříčinil střep lahvičky kolínské, která španělskému brankáři upadla v koupelně během přípravného kempu ve španělském Jerezu.

Obě zranění fotbalistů jsou nesmírně smolná. U našeho reprezentanta ale zamrzí z pohledu toho, že si to zapříčinil sám a nemusel na kole jezdit, protože je to přeci jen více riziková aktivita. U Canizarese zamrzí z pohledu toho, že měl opravdu smůlu všech smůl a je to až těžko uvěřitelná nehoda.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám