Hlavní obsah

Pilsner Urquell na Vánoce stojí všude 23,90 Kč. Náhoda?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay.com

Pilsner Urquell bude i letos ve většině domácností součástí štědrovečerní hostiny. Ve většině řetězců platí jednotná cena 23,90 Kč za 0,5 l lahev. Je otázka k zamyšlení, proč právě 23,90 Kč.

Článek

Pilsner Urquell je spjatý s štědrovečerní hostinou i v domácnostech, kde se po celý rok pijí piva jiných (levnějších) značek. Plzeň má u nás zkrátka určitý punc slavnostní nálady. A zaslouženě.

23,90 ve skle a 26,90 v plechovce

Při pohledu do aktuálních reklamních letáků uvidíme plzeňské pivo snad ve všech. Při bližším pohledu ale až nápadně trkne víceméně jednotná cena 23,90 Kč za plzeň v 0,5l lahvi. I u jiných dárkových podob je cena víceméně identická.

Lidl: 23,90 Kč

Penny Market: 23,90 Kč

Albert: 23,90 Kč

Billa: 23,90 Kč

Kaufland a Tesco pouze v plechu

V Kauflandu Tescu mají zase jen Pilsner Urquell v 0,5l plechovce. Oba řetězce nabízejí za shodných 26,90 Kč.

A nyní vyvstává otázka, co za jednotnými cenami stojí. Protože jsem přesvědčen, že řetězce by byly ochotny prodávat s minimální až mínusovou marží a investovat pár milionů, aby ukořistily zákazníky konkurence ve svůj prospěch. Investované peníze by si řetězce stejně vybraly na jiných položkách zase zpět.

Stojí před sebou 2 světy: výrobce se svou prémiovou značkou a cenou a limitovaným výrobním množstvím a řetězce, které by určitě byly ochotny prodávat tuto českou jistotu štědrovečerních večeří co nejlevněji.

Proč tomu tak je nechám jako otevřenou otázku, protože neznám zákulisí a nechci někoho poškozovat. Můžu se pouze domnívat, že to budou řetězce, které v této hře tahají za kratší konec.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám