Hlavní obsah
Umění a zábava

Blackpink - The Album (Retro recenze)

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

„The Album“ je první řádové CD jihokorejské dívčí skupiny Blackpink, které vyšlo v říjnu 2020. Děvčata si získala globální slávu už svými předešlými nahrávkami. Jak ale dopadly nyní?

Článek

Blackpink, které si získaly globální slávu díky svému odvážnému stylu a výrazným singlům, touto deskou potvrdily svou pozici v popovém světě. „The Album“ spojuje prvky K-popu, EDM, trapu, a hip-hopu, což z něj dělá projekt, který má ideální startovní pozici.

Dívky vydaly už dvě mini alba nebo chcete-li EP. Nyní si ale vydavatelství řeklo, že nastal ten pravý čas na něco většího.

Celá jízda začíná s energickou „How You Like That“. První singl z alba a samozřejmě ne bezdůvodně. Návykový beat, který jen tak z hlavy nedostanete a text, který je sebevědomým prohlášením o tom, co nás čeká později.

„Ice Cream“ je pro ně těžko stavitelná položka. Někde o její kvalitu, která je vždy na vysoké úrovni. Vadí mi ale až křečovitá snaha o letní hit. Přeslazenost a ulepenost dotáhne do konce ještě Selena Gomez, kterou zde uslyšíme.

Chuť jsem si ale spravil hned u následující „Pretty Savage“. Hravá písnička, kde nám dívky trochu vystrkují drápky. Nestává se tak ale ve stylu Madonny nebo Britney Spears. Blackpink jsou pořád jen nevinná koťátka, která jen trochu zazlobila.

„Bet You Wanna“ je spolupráce s americkou rapperkou Cardi B. Písnička přináší do alba zase o trochu jinou dávku energie. Skladba kombinuje popové prvky s rapem a vytváří opět chytlavou písničku. Text je zábavný a hravý, s tématy, které oslavují sebevědomí a přitažlivost.

„Lovesick Girls“ nám přináší klasické téma lásky a ztráty. To sice není tak úplně novinka ale hudební stránka to zachraňuje. Píseň má nádech rocku i když se stále jedná o taneční záležitost. Dostane zejména svým refrénem, který se velmi povedl.

„Crazy Over You“ bravurně kombinuje tradiční prvky s moderním trapem, což vytváří velmi zajímavý zvuk.

„Love to Hate Me“ je o zklamání a frustraci z toxických vztahů. Produkce je minimalistická ale dotažená k dokonalosti.

Album uzavírá emotivní balada „You Never Know“, která se opět odlišuje od zbytku skladeb svým pomalejším tempem. Skvěle tak doplňuje mozaiku, kterou celé CD vytvořilo.

Dívky z Blackpink dokázaly, tě dovedou zapůsobit i na delší ploše, než je krátké EP. Někde pouze o hity ale i o zvukovou rozmanitost, kterou se jim (a týmu kolem nich) povedlo dát dohromady. „The Album“ má rozhodně co nabídnout.

Zdroje k článku:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz