Hlavní obsah
Názory a úvahy

LGBT výuka na školách

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Výuka o LGBT na školách je stále často diskutované téma. Je ale opravdu správné se něčemu takovému bránit?

Článek

Zařazení LGBT témat do výuky je daleko složitější, než si řada lidí myslí. Celá situace ani není tak dramatická, jak se jí někteří snaží překroutit.

Nejedná se pouze o rozšiřování povědomí o sexuálních orientacích, ale také o podporu tolerance, respektu a rovnosti. Co by na něčem takovém bylo špatně?

Jedná se o prevenci různých podob šikany a diskriminace. LGBT výuka je tedy nezbytná, aby žáky informovala a předcházela podobným situacím.

Dřívější a správné informování o LGBT může výrazně přispět k duševnímu zdraví studentů. Ať už jde o jejich vlastní orientaci nebo o jim blízkého člověka, například člena rodiny.

Výuka by samozřejmě měla být upravena věku žáků. Učit ale děti na prvním stupni, že existují i stejnopohlavní páry, opravdu nenadělá žádnou škodu.

Člověk se svou orientací rodí, nezískává jí nebo se jí nikde nenakazí. Společnost je ale často zaplavena dezinformacemi, které se vyskytují i zde. Četl jsem dramatické komentáře, pocházející od různých „odborníků ze sociálních sítí“, většinu šlo o čirý nesmysl.

Samozřejmě se tyto nesmyslné poznámky neobešly bez různých vulgarit, takže je zde nemůžu citovat.

Nejde ale pouze o dezinformátory s nižším vzděláním. Svoji „troškou do mlýna“ přispěla i nejedna křesťanská organizace. Dostal jsem další možnost, jak si přečíst o prvních lidech. Samozřejmě se ignorovala vědecká fakta a šlo o křesťanskou mytologii. Opět samozřejmě s velkou dávkou homofobie.

Taká je ale pravda? Téma LGBT by se mělo objevit například v hodinách občanské výchovy, když se probírá tolerance a postoje k menšinám. Nepůjde tak o žádný samostatný předmět, jak jsem četl v jedné diskuzní skupině.

Téma LGBT by se mělo objevit například v hodinách občanské výchovy, když se probírá tolerance a postoje k menšinám. Nepůjde tak o žádný samostatný předmět, jak jsem četl v jedné diskuzní skupině. Téma LGBT by se mělo objevit například v hodinách občanské výchovy, když se probírá tolerance a postoje k menšinám. Nepůjde tak o žádný samostatný předmět, jak jsem četl v jedné diskuzní skupině.

Zdroje k článku:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz