Hlavní obsah
Názory a úvahy

Prodloužená ruka Kremlu aneb Z výsledků prezidentských voleb na Slovensku rozhodně nejsem nadšená

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Věra Vaňková, vlastní foto

Bohužel, vítězi nahrály tamější zákony. Kdyby mohli volit Slováci v zahraničí, byly by, podle mého názoru, výsledky diametrálně odlišné. Ale nemá cenu hrát si na kdyby.

Článek

Jedno je však jisté: Máme stát s proruským prezidentem a stejně smýšlejícím premiérem doslova za humny.
A jeho obyvatelé si vůbec neuvědomují, že jejich volba může znamenat začátek jejich konce. Však oni si brzy vzpomenou, ale obávám se, aby nebylo pozdě. Nechci věštit z křišťálové koule ani malovat čerta na zeď, ale jak myslíte, že dopadne stát, který na tom není ekonomicky nejlépe, když se do jeho čela dostanou přívrženci „putinismu“? Omezování osobní svobody, přísná cenzura sdělovacích prostředků, hluboký propad ekonomiky a s ním spojené zvyšování cen, daní a masivní propouštění, které již bylo avizováno.

Řeknete si, ať si dělají, co chtějí, vždyť je to jejich věc. Omyl! Tato situace má bohužel celoevropský, potažmo celosvětový přesah. Západ si již uvědomuje, že tyto prodloužené ruce Kremlu mohou napáchat dalekosáhlé škody, zatímco někteří našinci jim ještě tleskají. Patrně naprosto postrádají logické myšlení a absolutně nechápou, co to může znamenat pro bezpečnost nás a dalších evropských zemí.

Naprosto souhlasím s názorem německého poslance Norberta Röttgena, který se vyslovil pro vystoupení Slovenska a Maďarska z EU, neboť země, které stojí na straně agresora, do současné Evropy nepatří.

Jak může myslící člověk a ještě k tomu premiér v době vyspělých informačních technologií tvrdit, že na Ukrajině žádná válka není? Je nemyslitelné, aby členský stát Evropské unie propagoval Rusko a na billboardech po celé zemi hlásal, že se bez něho neobejde, ať už je smysl kampaně jakýkoliv. Je nepřípustné, aby unijní země obhajovaly fašistický stát, který vtrhl na cizí území, plení nevinné obyvatelstvo a páchá tu horší zvěrstva než Hitler za 2. světové války.

Zkrátka země, které sympatizují s jedním pomateným diktátorem, jenž „přišel osvobodit Ukrajinu od nacistů“ a dělá si zálusk na další cizí území, nemají v moderní Evropě a unii, co dělat. Nad tím by se měl Brusel zamyslet. A my bychom se měli pomalu připravovat na další uprchlickou vlnu, tentokrát ze Slovenska.

A doufám, že naši bývalí proruští prezidenti a vysocí vládní činitelé zůstanou navždy skryti v učebnicích dějepisu a už se nikdy nevrátí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz