Hlavní obsah
Lidé a společnost

Brigitte Bardotová: Randila s Belmondem i Delonem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons / volné dílo

Brigitte Bardotová v roce 1962

Přelétavá, rozmarná, zhýčkaná, nestálá a - sexy! Taková byla francouzská sexbomba 60.let Brigitte Bardotová. Kosila muže bez sentimentu. Ve své posteli prý měla i ty nejznámější: Belmonda a Delona.

Článek

Francouzský TV seriál Bardotová, který v těchto dnech vysílá ČT, si nebere servítky a není ke slavné herečce právě shovívavý. Muži po jejím boku, kteří se mihnou na televizní obrazovce, jsou ale jen zlomkem těch, se kterými si tzv. něco začala ve skutečnosti.

Ve „fikci podle skutečných událostí“, jak trefně charakterizují seriál o BB autoři, aby se vyhnuli žalobám, rozhodně nemůže chybět Jean-Louis Trintignant, se kterým točila A Bůh stvořil ženu a Roger Vadim, který film režíroval, a z jehož manželské postele se přestěhovala přímo během natáčení do postele svého hereckého kolegy…

A nechybí ani Gilbert Bécaud, s nímž herečka „zahnula“ po třech vášnivých letech Trintignantovi. Bécaud byl na vrcholu popularity, navíc ženatý, a tak byl vztah s BB dost turbulentní. A co další muž hereččina života, Sami Frey? BB se do Freye zamilovala při natáčení kriminálního psychodramatu Pravda v roce 1960. Hrál jejího milence, kterého hrdinka filmu nakonec zabije.

Už během natáčení bylo jasné, že mezi oběma herci přeskočila pověstná jiskra. Jejich love story plnila stránky bulváru další dva roky…Mohl si režisér Clouzot přát lepší PR? Přitom herečka byla v té době stále ještě vdaná za Jacquese Charriera, který podal 30. ledna 1963 žádost o rozvod a poté i o svěření jejich syna Nicolase do své péče. BB okamžitě souhlasila.

Muži si u BB v St. Tropez podávali dveře. Německému playboyovi Güntherovi Sachsovi odolávala BB na své poměry dost dlouho: téměř celý týden. Nakonec podlehla poté, co její sídlo La Madrague zasypal z vrtulníku 10 tisíci rudých růží… A pak už šlo všechno ráz na ráz. Po pár týdnech spolu odletěli do Los Angeles, kde se vzali. Jejich rodinné štěstí ale netrvalo dlouho. Už 1. října 1969 se rozvedli. Důvod? Třetímu manželovi BB se nelíbilo, že se začala stýkat se skladatelem Sergem Ginsbourgem. Jeho písničku Je t´aime, moi non plus pak nakonec napívala Jane Birkinová. „Stejně jsem ho nikdy nemilovala,“ nechala se slyšet Bardotová.

Její slavná věta Všichni se nakonec sejdeme v jedné posteli, obletěla tehdy svět a  BB rozhodně nezahálela.

V té době se mezi slavnými muži v La Madrague objevil i Alain Delon. S BB ho pojila vzájemná sympatie a dva společně natočené filmy: Slavné lásky od Michela Boisronda z roku 1961 a Zvláštní příběhy z roku 1968. Během nich se velice sblížili. Dvě osobnosti s podobným přístupem k životu a láskou ke zvířatům pojila hluboká sympatie. A tak když natáčel na jihu Francie film Bazén, nastěhoval se Delon na několik týdnů k Bardotové.

„Tehdy to v St.Tropez žilo. Měla jsem plný dům přátel, a tak jsem Alaina ubytovala v zahradním domku. Občas jsme si zajeli s kamarády do St. Tropez tancovat, Alain se ale žádné párty neúčastnil. Večer stál opřený o zábradlí na terase a díval se na moře…“ svěřila se herečka pro magazín Voici. V té době nebyl Delon právě v nejlepším rozpoložení. Francouzská policie vedla vyšetřování vraždy jeho srbského bodyguarda Stefana Markoviče. A on byl mezi podezřelými.

Možná právě Delonova uzavřenost jí imponovala. Přes den Delon točil a po natáčení vyplouvali s Bardotovou na lodi na moře. „Je zvláštní, že jsme se milovali tak silně,“ vzpomínal po létech Delon. A i když jsme se v poslední době nestýkali, věděli jsme o sobě a byli jsme v kontaktu…“ prozradila Bardotová pro Paris Match. „Byl moje alter ego!“

A místo Belmonda v životě francouzské divy? Pro roli seriálového Rogera Vadima, jehož vztah s mladinkou Bardotovou zabral téměř dva díly, režisér zvolil herce Victora Belmonda, snad nejen kvůli podobě se skutečným objevitelem Bardotové Vadimem, ale možná i kvůli pikantním souvislostem. Victor Belmondo je totiž vnukem legendárního Bébela a jako jediný z celého klanu jde profesně ve šlépějích svého dědečka.

Tady ale podobnost končí. Zatímco tenhle třicátník je svobodný a na veřejnosti se objevuje bez partnerky, jeho dědeček Jean-Paul byl celý život obklopený zástupy žen a už ve třiceti ženatý s tanečnicí Elodie a navíc už byl i otcem tří dětí… A právě se schylovalo k jeho prvnímu rozvodu. Podala ho hercova manželka, protože nemohla snášet Belmondovy zálety s Bond girl Ursulou Andressovou.

Belmondo byl zamilovaný až po uši a sexy krasavice proslavená svými bílými bikinami, na něj po dvou letech intenzivního vztahu nesnesitelně žárlila a doprovázela ho na každém kroku. I na natáčení. Ale Belmondo se i z dalšího chomoutu dokázal elegantně vyvléct. A tak když švýcarská hvězda odjela do Rumunska točit svůj další film, objevil se na veřejnosti se svou novou láskou, italskou herečkou Laurou Antonelliovou. Zamilovaný pár nachytali paparazzi a Ursula z novin pochopila, že to je skutečný konec. Ani s italskou sexbombou s oduševněle krásnou tváří nezůstal dlouho, opustil ji po dvou letech. Laura Antonelliová se z rozchodu zbláznila. Ale to je jiná story…

S BB se Belmondo dobře znal z filmového prostředí. A jeho náklonnost k herečce byla až hmatatelná. Po mnoha letech vzpomínal pro magazín Voici na zkušební záběry pro film Pravda. „Je to už let a přesto jsem si uchoval vzpomínku na tenhle magický okamžik, na ten vášnivý polibek, kdy jsem tě držel ve svém náručí! A protože nemám hudební sluch, nedostal jsem vytouženou roli dirigenta jako Sami, a nemohl jsem se poprvé v životě stát tvým filmovým partnerem. Jaká škoda a jak toho dodnes lituji!“ vzpomínal pro Voici ve svých 81 letech v dopise k 80. narozeninám světoznámé Bardotky. „Milá Bri, mám tě stále rád a líbám tě!“

Zdroj: https://www.voici.fr/news-people/alain-delon-brigitte-bardot-revele-la-touchante-habitude-qu-il-avait-lorsqu-il-vivait-chez-elle-a-la-madrague-788557

https://www.voici.fr/news-people/actu-people/jean-paul-belmondo-toujours-emu-par-son-premier-baiser-avec-brigitte-bardot-543117https:

//www.voici.fr/bios-people/brigitte-bardot

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz