Hlavní obsah

Deneuveová a Bardotová: Střídaly se o milence

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Foto:Unknow/Wikimedia Commons/publ..

Deneuveová a Frey ve filmu Manon 70 z roku 1968

Obě dlouhovlasé krásné blondýny, přitom tak rozdílné. Jediné, co spojovalo tyhle sexy lvice francouzského filmu, byli milenci. Občas si je vyměnily v posteli.

Článek

Živočišná sexuální dračice Brigitte Bardotová se sklonem k hysterii a nervové labilitě a Catherine Deneuveová, půvabná a smyslná kráska s oduševnělým a sladkým obličejem. Kdo by předpokládal, že by mohly mít stejný vkus? Vkus na muže. A přece: V jejich postelích se čas od času zahnízdili stejní milenci. A ne ledajací…

Tím prvním a nejvýznamnějším pro jejich život i profesi byl Roger Vadim. Scénárista, režisér a objevitel mladých a talentovaných hereček, které uvedl do hereckého i sexuálního života. První z tandemu BB a CD byla Bardotová, kterou obletoval od jejích 15 let, postupně spolu začali chodit, spát a nakonec se s ní na nátlak jejích rodičů oženil. Postrčil ji na hvězdnou hereckou dráhu filmem A Bůh stvořil ženu… Jenomže pak Bri začala být nezvladatelná a ještě během natáčení skončila v posteli s Jeanem-Luisem Trintignatem. A přišli další muži, až nakonec Vadima bez skrupulí opustila. Vadim ale netlačil na pilu a to bylo dobře, protože to byl on, kdo byl herečce celý život na blízku, byl jejím důvěrníkem stejně jako důvěrníkem jejích rodičů, přestože před svatbou mu nemohli přijít na jméno.

To půvabná Catherine Deneuveová poznala Vadima, když jí bylo 17 let. Bylo to v roce 1961 během natáčení filmu Pařížanky režiséra Marca Allégreta. Zamilovali se do sebe na první pohled. A období chození, vysedávání po kavárnách a obcházení mejdanů víceméně hned přeskočili a začali zařizovat společnou domácnost. O dva roky později se Catherine narodil syn, Christian Vadim. A opět to byl Roger Vadim, který Catherine katapultoval v roce 1963 do světa filmu hlavní rolí ve snímku Neřesti a cnosti. Následující rok si ji Jacques Demy vybral do kultovního snímku Paraplíčka ze Cherbourgu a hvězdná kariéra další filmové krásky byla nastartovaná. Zatímco jako herečka šla Deneuveová od úspěchu k úspěchu, vztah s Vadimem se začal hroutit. Obdiv spousty žen prostě neustál a navíc narozením dítěte se doma všechno změnilo. Svatba jako s Barodotovou rozhodně nehrozila… Po třech letech lásky Vadim v roce 1964 herečku podvedl s mladičkou Jane Fondovou, se kterou se sblížil při natáčení filmu La Ronde. Fondová hrála v jeho filmu hlavní roli. Zpočátku se snažil románek doma utajit. Ale nevěru odhalila sestra Catherine, Francoise Dorléacová, která ve filmu také hrála. A před nevěrníkem ji samozřejmě varovala. Následovaly bouřlivé scény a nakonec ještě bouřlivější rozchod. „Zradil mě a opustil,“ zavzpomínala nedávno na nepříjemné životní období Catherine Deneuveová pro magazín Voici. „Ten vztah se už nedal slepit. A představa, že budu na syna úplně sama, že bude vyrůstat bez otce… Bylo to opravdu nejtemnější období mého života, na které už nechci ani vzpomínat!“ řekla herečka, „cítila jsem se strašně zrazená!“

Zato Roger Vadim byl mladičkou Američankou Jane Fondovou doslova okouzlen. Brali se už za rok, v roce 1965 a v roce 1968 se narodila dcera Vanessa. Manželství jim vydrželo celých osm let.

Na rozdíl od Rogera Vadima neměl mladičký Sami Frey ani vliv a konexe ani peníze. Měl „jen“ svůj sexappel. A ten na obě herečky zafungoval stoprocentně . Jeho půvab byl zahalený trochou tajemství, které mělo možná svůj původ v jeho tragickém dětství. Během okupace Paříže si pro jeho rodiče přišlo gestapo…On se před odvlečením zachránil tak, že se ukryl v koši na prádlo. Jeho rodiče ale takové štěstí neměli. Zemřeli v koncentračním táboře a Samiho vychovali příbuzní.

Foto: Foto: www.rikrek.com/cs/osobnost/sami-frey/76037/fotky

BB a Sami Frey ve filmu Pravda

Do Freye se Bardotová zamilovala v roce 1960 při natáčení psychodramatu Pravda… Hráli milence a od prvního okamžiku bylo jasné, že mezi nimi přeskočila pověstná jiskra. Milovali se vášnivě dva roky, i když byla herečka v té době stále vdaná za Jacquese Charriera, který kvůli BB odmítl lukrativní smlouvu na film a zničil si tak hereckou kariéru. Začal pít a fakticky dezertoval z vojenské služby, aby byl synovi Nicolasovi a Bardotové nablízku. Nakonec skončil na psychiatrii. A když z ní utekl, našel svou manželku s jejím mladičkým kolegou Sami Freyem v posteli. To byla poslední kapka a Charrier pochopil, že se musí od BB odpoutat a podal žádost o  rozvod.

Sami Frey šel z náruče do náruče. A když v roce 1964 točil v Itálii film Stálost rozumu s Catherine Deneuveovou, získal další trofej. Odstarovala jejich velká love story. Herečka se v té době rozešla s Vadimem a Frey byl volný. Milovali se nejen v životě, ale i ve filmu. Milence si zahráli ještě jednou ve snímku Manon 70 z roku 1968. A jejich vzájemné vášnivé pohledy hovoří jasně.

Zdroj:

https://www.voici.fr/news-people/catherine-deneuve-trahie-et-abandonnee-par-roger-vadim-ses-douloureuses-confidences-783615

https://www.voici.fr/bios-people/sami-frey

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz