Hlavní obsah
Lidé a společnost

Delonova závěť: Vše rozhodne DNA

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Věra J - repro TV magazin Voici

Alain Delon, Foto: repro TV magazin Voici

Na první pohled je rozhodnuto: 50% Delonova pohádkového majetku dostane dcera Anouchka a po 25% synové Alain-Fabien a Anthony. Ale všechno může být ještě úplně jinak…

Článek

U švýcarského soudu totiž leží žaloba na Alaina Delona o přiznání otcovství. Podala ji dcera Aarona Boulogne (+60) Blanche (16) a žádá o určení otcovství pro svého otce na základě porovnání vzorku jeho DNA s DNA slavného herce.

Známý francouzský fotograf spáchal vloni v květnu ve svém bytě v Paříži, za dosud nevyjasněných okolností, sebevraždu.

Byl celý život přesvědčený, že je synem francouzské filmové ikony. Opakovaně se pokoušel s Delonem setkat a žádal ho o poskytnutí DNA, která by mohla potvrdit - anebo vyvrátit - jeho teorii. A těžce nesl, že ho Delon celý život kategoricky odmítal: „Nemáš ani moje oči, ani moje vlasy, nejsi můj syn!“ prohlásil ve francouzské televizi.

Foto: Věra J - repro TV magazin Voici

Ari Boulogne, foto: repro TV magazin Voici

A tak Aaronu Boulogneovi nezbylo nic jiného, než podat na herce žalobu o určení otcovství.

Dlouho se nic nedělo, nakonec francouzský soud v roce 2021 rozhodl, že případ projednávat nemůže, protože mu místně nepřísluší. I když bydlel ve Francii, měl Delon oficiální adresu ve Švýcarsku.

Teď tedy musí do trpkého jablka kousnout soud v Ženevě, protože Blanche a její bratr Charles chtějí vědět, jestli je Alain Delon jejich dědečkem. To se ale nelíbí třem právoplatným dědicům. Další dva příbuzní by si totiž z pohádkového dědictví mohli ukousnout pěkně velké sousto…

Proč se Delon tak úpěnlivě bránil přiznat otcovství? Že je Boulogne hercovým synem, to je patrné na první pohled: má modré oči, tmavé vlasy i hercovy rysy…

A nepochybně o tom byla přesvědčená i Delonova matka Edith Boulogneová, která spolu se svým druhým manželem Aarona od malička vychovávala a nakonec ho v roce 1977 adoptovala. Možná tak chtěla udělat dobrý skutek a odčinit to, jak Delonovi ublížila v dětství… Ale to je jiná historie.

Matkou Aarona Boulogne byla německá modelka, herečka, zpěvačka a členka skupiny Velvet Undergound, Nico. Žila v Paříži a s Delonem měla v 60. letech krátký románek. Když odlétala s kapelou na turné, zavolala Delonově matce, jestli by u ní mohla malého Aarona nechat. A ten už u ní zůstal…

Nico zemřela v roce 1988 v 50 letech na Ibize po nehodě na kole. „Spal jsem s ní jen jednou, takže moje otcovství je nesmysl,“ bránil se celá léta Delon. Jak rozhodne po hercově smrti soud, to je otázka. A budou muset Ariho děti žádat o exhumaci Delonových ostatků? Podobný precedens historie už zná. Aféra kolem exhumace těla francouzského zpěváka Yvese Montanda kvůli odběru DNA a určení otcovství, otřásala před léty Francií.

Montandovo otcovství se nepotvrdilo.

Zdroj: Magazin Voici, Paris Match

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz