Hlavní obsah
Lidé a společnost

Boj o Delonovo dědictví: Komplikace u soudu v Ženevě

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Věra J - repro TV magazin Voici

Alain Delon

Do boje o Delonovo dědictví vstoupily děti hercem nikdy neuznaného syna Aarona Boulogne. Žádost o hercovu DNA podala u soudu v Ženevě Blanche Boulogneová. Vše se ale zkomplikovalo.

Článek

Nejdřív DNA a pak případné napadení závěti… To je zhruba plán potomků Ariho Boulogne, nikdy neuznaného syna Alaina Delona, s jehož matkou, německou zpěvačkou a členkou skupiny Velvet Underground Nico, měl herec románek. Nico celý život tvrdila, že je Ari Delonův syn. Ari byl o tom skálopevně přesvědčen. Delon ale o svém otcovství nechtěl ani slyšet s argumentem, že se s Nico vyspal jen jednou. Teď by mohlo potvrzení Delonova otcovství pěkně zamíchat dědictvím.

V roce 2019 podal Ari Boulogne u soudu v Orléansu na Delona žalobu na určení otcovství. Podle rozsudku z 29. září 2021 tribunál rozhodl, že francouzské soudy nejsou místně příslušné, protože Delon má trvalé bydliště a odvádí daně ve Švýcarsku, kde žije od roku 1984.

Teď je Ari Boulogne mrtvý. Zemřel v 60 letech ve svém malém bytě v ulici Cambronne v Paříži za dosud nevyjasněných okolností vloni v květnu. Možná na předávkování drogami… Celoživotní odmítání ze strany Delona, o kterém byl přesvědčen, že je jeho otec, a bouřlivý život jeho matky, se kterou jako teenager jezdil s kapelou po světě, ho nakonec přivedlo k užívání drog a na psychiatrii, kde byl ke konci života mnohokrát hospitalizován. Spáchal sebevraždu? Nebo byl zavražděn? Anebo šlo o zanedbání péče ze strany jeho družky Yasminy S., která ho po návratu z dovolené našla v jeho bytě bez známek života? Podle policie byl Ari Boulogne mrtvý již řadu dní….

„Jeho smrt mě zasáhla,“ připustil vloni v lednu pro CNews dojatě legitimní syn Alaina Delona Anthony. „Setkali jsme se, když mi bylo 18. On byl o něco starší než já. Párkrát, dvakrát nebo třikrát, jsme se sešli na skleničku, a ještě jsem na něj narazil na nějaké párty,“ prozradil Anthony. „A pak už jsem ho neviděl.“

Po smrti svého otce se rozhodla pokračovat v procesu přiznání paternity jeho osmnáctiletá dcera Blanche. I ona a její bratr Charles (23) chtějí vědět, zda ikonický francouzský herec je jejich dědečkem. A zda mají nárok na dědictví. U soudu první instance v Ženevě podala prostřednictvím své advokátky letos v květnu žalobu na přiznání otcovství pro Ariho Boulogne a na získání Delonovy DNA. Žalující strana dokonce požádala o zrychlené projednávání z důvodu nebezpečí z prodlení… A soud jí vyhověl.

Jednání bylo nařízeno na 8.července 14,15 hod a Delona předvolali k výslechu do Ženevy. V té době ale už byl hercův stav velmi vážný, jak soud informovali jeho advokáti. Soud se rozhodl termín jednání zrušit. Podle advokátky žalující strany o to požádala sama Blanche, tvrdí internetový Soirmag.be.

Teď je mrtvý i druhý protagonista sporu. Alain Delon zemřel jen pár dní po termínu nařízeného soudního jednání, 18. srpna, na svém panství ve francouzském Douchy. Jak se bude právní bitva dál vyvíjet?

Smrtí Alaina Delona se hodně změnilo. Oproti roku 2019 se ale změnil i právní výklad francouzské justice. „Francie dnes v podobných případech uplatňuje právo země původu matky, která je v této konkrétní kauze Němka. Francouzský soud proto může nařídit testy DNA“, potvrdila francouzská advokátka Laurence Mayerová pro Capital.fr. Soudní spor o DNA se tedy zřejmě znovu vrátí do Francie. Právě touto cestou chce jít i syn Ariho Boulogne, Charles.

Po smrti Delona se ale jednání zkomplikovalo. K potvrzení otcovství bude muset svou DNA poskytnout některý z legitimních Delonových potomků: Anouschka, Alain-Fabien nebo Anthony. Udělají to?

„Ze zákona mají právo odmítnout,“ dodává novinář Bernard Pascuito pro Capital.fr.

Zdroj: Soirmag.be, Capital.fr, CNews

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz