Hlavní obsah
Jídlo a pití

Velmi chutná a zdravá kedlubnová polévka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Veronika Jelínková

V zimním období není nic lepšího než teplá, hustá polévka, která naplní žaludky a udělá radost celé hladové rodině.

Článek

V zimním období není nic lepšího než teplá, hustá polévka, která naplní žaludky a udělá radost celé hladové rodině.

Kedlubnová polévka není až tak běžnou polévkou. Je ale velmi chutná, hustá a dokáže velmi dobře zasytit. Poprvé jsem se s ní setkala v rodině mého manžela. u nás doma se většinou dělaly tradiční polévky, jako jsou vývary, klasická zeleninová polévka, různé krémové polévky a luštěninová polévka. Nevěřila bych, jakou pochoutkou může být právě kedlubnová polévka. Ráda se podělím o recept naší rodiny a věřím, že si ji také oblíbíte.

K přípravě je třeba si nakoupit nebo můžete použít z vlastní zahrádky, pokud jste šikovní zahradníčci, kedlubny, mrkev, celer, vajíčka, máslo, mouku, zeleninový bujón, sůl, pepř a kudrnku.

Do hrnce si připravíme nahrubo nastrouhané kedlubny, mrkev a celer v poměru 3/6 kedlubny, 2/6 mrkve a 1/6 celeru. Vše dohromady dáme vařit a přidáme zeleninový bujón. Pokud máte zeleninu ze zahrádky a je opravdu pěkně aromatická, tak bujón není třeba. Vaříme vše do změknutí.

Těsně před koncem si rozmícháme v hrnku vajíčka. Množství záleží na chuti a množství polévky. Nakonec si připravíte jíšku z másla a mouky. Pokud chcete mít zcela zdravý pokrm, tak polévku nehustíte málem s jíškou. Před podáváním nasekáte kudrnku a necháte chvilku v polévce, aby se rozvinula její chuť. V případě potřeby přidáte sůl a pepř.

Přeji dobrou chuť a budu ráda za komentáře, pokud si polévku uvaříte a bude vám chutnat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz